Sport

Világbajnok a magyar hokiválogatott

rich-chernomaz(1)(960x640).jpg (rich chernomaz, )
rich-chernomaz(1)(960x640).jpg (rich chernomaz, )

A magyar U20-as jégkorong-válogatott fölényes győzelmet aratott a hollandok felett pénteken a Miskolcon zajló divízió II/A-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül feljut a harmadik vonalat jelentő divízió I/B-be.

A mieink kissé döcögősen kezdtek a miskolci tornán a hollandok elleni összecsapáson, a meccs felénél még elég szoros volt a meccs, csak 3-2-re vezetett Rich Chernomaz legénysége. Innentől kezdve azonban nem volt megállás, a folytatásban további négy gólt ütve magabiztosan nyerte meg 7-2-re az összecsapást a triplázó Galló Vilmos vezette csapata, amely így nem csak a vb-aranynak, hanem a feljutásnak is örülhetett.

A magyar csapat – amely korábban 5-1-re legyőzte a litvánokat, 6-1-re a románokat, 8-1-re pedig az észteket – 12 ponttal áll az élen, és az utolsó fordulóban, szombaton a horvátokkal játszik.

Pontszámban csak az egymás ellen játszó hollandok és litvánok érhetik utol a magyarokat, de mivel ezeket az együtteseket már legyőzték, biztosan megnyerik a tornát, így egy osztállyal feljebb lépnek.

Eredmány – U20-as jégkorong-világbajnokság, 4. forduló

Magyarország-Hollandia 7-2 (2-1, 3-1, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik