Sport

Magyar ezüst a téli Universiadén

heidum-bernadett(960x640).jpg (heidum bernadett, )
heidum-bernadett(960x640).jpg (heidum bernadett, )

Ezüstérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett 1500 méteren az olaszországi Trentóban zajló téli Universiade szerdai versenynapján.

A 2009-ben váltóban Európa-bajnok magyar korcsolyázó a döntőben három dél-koreai és két kínai riválissal küzdött az éremért, s ellenfelei hibáját kihasználva másodikként ért célba 2:30.545 perces idővel. Keszler Andrea ugyanezen a távon hetedik lett. Heidum a magyar küldöttség első érmét nyerte a mostani Universiadén.

Van ok az örömre
Fotó: MEFS

“Nagyon örülök ennek az ezüstnek! A pálya jó volt, és a futam is jól jött ki. Három körrel a vége előtt második voltam, de két versenytárs elindult és elém kerültek. Azután összeakadtak, és sikerült visszajönnöm a második helyre. Döntőt vártam, és sikerült is. Bízom benne, hogy váltóban is sikerül nagyon jól szerepelnünk” – mondta Heidum.

Azonban nem csak ennek az egy eredménynek örülhettünk: Nagy Konrád megdöntötte a 10000 méteres táv országos csúcsát. Az új rekord 14:26.43.

A korábbi csúcsot 1994-ben Dolp István futotta, ezt ma Konrád, aki az Óbudai Egyetem hallgatója, közel másfél perccel javította meg. Dolp akkori ideje 15:51.32 volt, melyet Budapesten ért el 1994 februárjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik