Sport

Kézi-vb: szerb provokációtól tartanak a norvégok

A világbajnoki címre is esélyes norvég válogatott a házigazdákkal találkozik Újvidéken. Tavaly is zaklatták őket, most is ettől tartanak.

A két csapat a tavaly decemberi Európa-bajnokságon is találkozott. A csoportkörben 28-26-ra nyertek Lökéék, de a meccs nem múlt el affér nélkül. A szerb válogatott edzője, Szasa Boskovics többször is a mezénél fogva akadályozta, rángatta az átlövő Linn Jörum Sullandot. A szakember furcsa mód megúszta büntetés nélkül, míg Sulland értve a humort, neki ajándékozta a mezét…


Linn Jörum Sulland (pirosban) tavaly a saját mezén érezte, mi mindenre képesek elragadtatni magukat a szerbek a győzelem érdekében
Fotó: AFP

Nyilván hasonló esetre nem ragadtatja magát a kapitány, viszont az északiak szakvezetése most a lézerezéstől tart. Állítják, a szerb nézők nem egyszer a dél-koreai játékosok szemébe világítottak a nyolcaddöntő során.

„Biztosan különböző trükkökket próbálnak majd meg a hazaiak, hogy megzavarjanak minket, de nem szabad félnünk” – mondta Nora Mörk. Nyilván a rendezők is mindent megtesznek – papíron. Ugyanakkor tény, a kézilabdameccseken a közönség kézzelfogható távolságban ül a pályától, így egy-egy jobb kezű lézeres könnyűszerrel okozhat zavart a norvég támadásoknál, büntetőknél.

A magyar válogatottra is brutális este vár. Görbiczék meccséről honlapunk élő szöveges tudósításban számol be.

NŐI KÉZILABDA-VB, NEGYEDDÖNTŐk, PROGRAM:

Belgrád, 17.30: Brazília–MAGYARORSZÁG(Tv: m1, Sport1)
Belgrád, 20.15: Szerbia–Norvégia
Újvidék, 17.30: Lengyelország–Franciaország
Újvidék, 20.15: Dánia–Németország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik