Sport

Touchdown nélkül is győzni tudott a címvédő Detroitban

baltimore-ravens(210x140)(1).jpg (baltimore ravens, )
baltimore-ravens(210x140)(1).jpg (baltimore ravens, )

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a Baltimore Ravens, amely Justin Tucker hat field góljával nyert.

A remek formában lévő Baltimore Ravens az idényt nagyszerűen kezdő, de az utóbbi négy meccséből hármat elveszítő Detroit Lions csapatához látogatott a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. játékhetének hétfő esti rangadóján.

Jól kezdték az összecsapást a hazaiak, ugyanis alig négy perc után Reggie Bush 14 yardról futott egy TD-t. Akers értékesítette az extra pontot, így 7-0-s Detroit vezetéssel ért véget az első negyed.

A második 15 percben a meccs hőse, Justin Tucker háromszor is megvillant. A baltimore-i rúgójátékos előbb 32, majd 24, végül pedig 29 yardról értékesítette a hárompontos kísérletet, így a nagyszünetre kétpontos előnnyel mehetett a címvédő.

Flacco vezetésével nem tudott pontot szerezni a támadóegység, rúgója azonban kisegítette őt.
Fotó: AFP

Tucker a harmadik negyed elején ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta, 49 yardról sem okozott gondot neki a tojáslabdát a kapuba juttatni. A hazaiak rúgója, David Akers sem szeretett volna lemaradni kollégája mögött, field góljával visszaállította a kétpontos differenciát.

A záró felvonásban szokás szerint jött Tucker, de a végén majdnem megbosszulta magát, hogy a Joe Flacco vezette támadóegység nem tudott TD-t elérni. Bő két perccel a vége előtt Matthew Stafford passzából Joseph Fauria szerzett touchdown-t, amivel már a hazaiaknál volt az előny.

A jutalompontnál nem a jól megszokott rúgást, és az azért járó egy pontot választotta a Lions, hanem az úgynevezett kétpontos kísérletet. Ennél a játékhelyzetnél ugyanúgy a célterületre kell juttatni a labdát, mint egy sima TD-nél, de egy lehetőségből. Végül az akció nem sikerült, így egy field góllal megnyerhette a meccset a Ravens.

Lehet a hazaiak már a zsebükben érezték a győzelmet, ugyanis a meccs hőse szinte a világ végéről, 61 yardról próbálkozott. A rúgás persze pontos volt, amivel a Baltimore győztesen hagyta el a pályát.

Eredmény – NFL

Detroit Lions – Baltimore Ravens 16-18

Videó – Justin Tucker 61 yardos mezőnygólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik