Sport

Nyugdíjba küldték Vitalij Klicskót

Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )
Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )

Vitalij Klicskót megfosztották a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övétől. Az ukrán mindezt nem bánja, mivel a politikai karrierjére szeretne koncentrálni.

Hétfőn jelentette be a szervezet, hogy “nyugdíjazza” a 42 esztendős ukrán öklözőt, aki a közeljövőben biztosan nem lép ringbe, mivel politikai karrierjét egyengeti. A WBC meghagyta neki a jogot arra, hogy amennyiben visszatér a jövőben, akkor egyből harcba szállhat a nehézsúlyú világbajnoki címért.

„Köszönettel tartozom a WBC-nek, hogy támogatja a törekvéseinket a demokráciáért és a szabadságért Ukrajnában. Mindig is örömmel töltöttem be a világbajnoki tisztet a szervezetnél és a WBC megadta a lehetőséget arra, hogy bármikor visszatérhessek. Most azonban a politika az első, úgy érzem, Ukrajnának szüksége van rám” – mondta Vitalij Klicsko.


Vitalij Klicskóra most Ukrajnában van szükség
Fotó: AFP

Az idősebbik Klicsko-fivér 47 profi mérkőzést vívott, ezek közül 45-öt nyert meg, csak az amerikai Chris Byrd és a brit Lennox Lewis győzte le, utóbbi még 2003-ban. A legutolsó mérkőzése 2012-ben volt a német Manuel Charr ellen.

A megüresedett övért vélhetően Bermane Stiverne és Chris Arreola léphet szorítóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik