Sport

Női pólóválogatott: fájó vereség az olaszoktól

merész andrás (merész andrás, )
merész andrás (merész andrás, )

Hét gólt kapott egy negyed alatt a női vízilabda-válogatott, és később bár jobban játszott, végzetesnek bizonyult a rossz kezdés Olaszországban.

A barcelonai világbajnokság utáni első tétmeccsét játszotta Cataniában a női vízilabda-válogatott a Világliga selejtezőjében.

Az ellenfél az első játéknapon megverte a görögöket, így esetleges győzelmével nagy előnybe kerülhetett a továbbjutást illetően. Így történt.

Az első negyedben amit kapura lőttek, be is ment, nyolc lövésből hét gólt kapott a magyar csapat, amelyben Bolonyai Flóra kezdett kapusként, de 0-4 után Gangl Edina váltotta.

A második negyedtől kezdve feljavult a mieink védekezése, és Gangl is bravúrosan védett ezután. 8-6-nál támadhattunk az egygólos különbségért, és a végén is volt esélyünk egy bravúrral a döntetlenre (ami nem jelentette volna a meccs végét, mert a Világligában nincs iksz, helyette büntetőkkel döntenek), de ez sajnos nem sikerült.

Győzött viszont Olaszország, javítási lehetőség januárban, a görögök otthonában.

Merész András szövetségi kapitány így nyilatkozott a waterpolo.hu oldalnak:

„A helyzet az, hogy az elején nagyon nem álltunk össze, nagyon gyenge volt a blokkunk, szinte csak a rövid sarokra kaptuk a gólokat. Ez azért fájó, mert a mi zónánkban két embernek is ott kéne lennie ilyenkor. Bolonyai Flórát 0-4 után cseréltem le, nem mintha tehetett volna a gólokról. Mégis, ilyenkor váltani kell. Aztán persze Gangl is kapott még hármat, később viszont nagyon feljavult. Az olaszok első nyolc lövéséből hét gólt kaptunk, így nem nagyon lehet nyerni, de főleg amiatt nem, hogy az első két negyedben 5-6-nál többször nem lőttünk kapura.

Támadásban azért egy-két embernek megremegett a keze. Persze furcsa, hogy ezekből a lövésekből edzésen 10-ből 9 alkalommal eredményesek voltak a játékosok. De azt gondolom, a meccs második felére valóban lehet építkezni, akkor már jól játszottuk a zónát, és a maradék két gólt is emberhátrányban kaptuk.

Az olaszok ezzel a két győzelemmel nagyon nagy előnybe kerültek összesítésben a Super Finalba kerülésért folytatott küzdelemben. És azt, hogy nekünk nagyon kell koncentrálni a görögök elleni két meccsünkre, mert ha azt a kettőt hozzuk, és az olaszok elleni hazait is, akkor kijutunk a döntőre. És az nem lenne rossz, sőt, kifejezetten jó lenne az Európa-bajnoki felkészülésünkhöz.”

Eredmény – női Világliga-selejtező:

Olaszország-Magyarország 9-7 (7-3, 1-1, 0-2, 1-1)
Catania, 600 néző, vezette: Taylor (brit), Voevodin (orosz), delegátus: Gianni Lonzi (olasz)

Gólszerzők: Bianconi 5, Emmolo 2, Garibotti, Palmieri, Motta 1-1, illetve Szücs, Keszthelyi 2-2, Bujka, Menczinger, Miskolczi 1-1

A csoport állása: 1. Olaszország 3 pont, 2. Magyarország 0 pont, 3. Görögország 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik