Sport

Emberfeletti produkció az NBA-ben

Brooklyn Nets (brooklyn nets, )
Brooklyn Nets (brooklyn nets, )

Joe Johnson, a Brooklyn Nets kosárlabdacsapatának játékosa egy negyed alatt szerzett 29 pontot.

Pocsékul kezdte a szezont a Brooklyn Nets együttese, hiába érkeztek olyan harcedzett veteránok, mint Paul Pierce vagy Kevin Garnett, valami nem működött a New York-i alakulatnál. Egyetlen személy volt/van a csapatban, aki eddig maximálisan jól jött ki a Nets idényéből, ő pedig nem más, mint Joe Johnson. A 32 esztendős kosaras rendesen megkapja a játékperceket és ugyan a szezonátlaga nem kiemelkedő, volt már pár emlékezetes alakítása az idényben.

Magyar idő szerint kedd hajnalban is hasonlóban volt részünk: nem az a nagy durranás, hogy Johnson 37 ponttal zárt a Philadelphia 76ers ellen, hanem az, hogy ebből 29-et a harmadik negyedben dobott, amivel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A Nets 130-94-re gyalulta a szebb napokat is megélt, zsinórban a hetedik vereségét elszenvedő Phillyt.


Joe Johnson rendesen kitett magáért
Fotó: AFP

Váratlan pofonba szaladt bele a ligaelső Indiana Pacers, amely hazai környezetben, a Detroit Pistons ellen maradt alu 101-96-ra. A meccs legjobbja a 30 pontot szerző Josh Smith volt, aki a végjátékban fontos blokkal is jelentkezett.

A címvédő Miami Heat a Utah Jazzt fogadta és győzte le 117-94-re. LeBron James kis híján tripla-duplát szerzett, ugyanis 30 pontja mellé 9-9 lepattanót és asszisztot tett fel a táblára. James a negyedik negyed elején a frászt hozta a floridai szurkolókra, ugyanis bokasérülés miatt elhagyta a pályát, ám később visszatért és lezárta a meccset.

Kilenc ponttal is vezetett a Los Angeles Lakers Atlantában, mégsem örülhetett győzelemnek, ugyanis a harmadik negyedben feltámadó Hawks végül magabiztosan húzta be a meccset. Kobe Bryant 14 mezőnykísérletéből csak négy volt sikeres, mindössze nyolc ponttal zárt.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Indiana Pacers – Detroit Pistons 96-101
Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 114-100
Boston Celtics – Minnesota Timberwolves 101-87
Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 130-94
Miami Heat – Utah Jazz 117-94
New York Knicks – Washington Wizards 101-102
Chicago Blackhawks – Orlando Magic 82-83
Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 115-92

Videó – Joe Johnsonnak sült a keze:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik