Sport

Túlélésből jelesre vizsgázott a Washington

Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )
Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )

Háromgólos hátrányból állt talpra és nyert a Washington Capitals az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL).

Úgy fest túlélő üzemmódba kapcsolt a Washington Capitals a tengerentúlon. Alekszandr Ovecskinék a múlt héten a Tampa Bay Lightning ellen nyertek 3-0-s hátrányból, magyar idő szerint vasárnap hajnalban pedig 1-4-ről sikerült fordítaniuk a Philadelphia ellen. De milyen hajrával! A Flyers megnyugtató előnyben volt, ám a mérkőzés utolsó 8 perc 40 másodpercében három gólt ütöttek a fővárosiak hazai jégen, Ovecskin az utolsó percben intézkedett arról, hogy legalább egy pont a szákban legyen. Az ötperces ráadásban végül nem született döntés, szétlövésben pedig a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

A New Yort Rangersnek finoman szólva sem megy hazai pályán az utóbbi időben és ezúttal is úgy tűnt, hogy a Parkőrök kikapnak a Madison Square Gardenben, ugyanis a Calgary Flames előbb 2-0-ra, majd 3-2-re vezetett idegenben. A hazaiak aztán előbb hosszabbításra mentette a találkozót, majd következtek a rávezetések, a hetedik párban pedig Benoit Pouliot találata döntött.

Zsinórban hat megnyert meccsel a háta mögött látogatott a címvédő Chicago Blackhawkshoz a Los Angeles Kings, de a nagy sorozatnak vége szakadt, miután a hazaiak az első harmadban három gólt ütve hamar dűlőre vitték a dolgot. Alec Martinez révén csak egy kései szépítésre futotta a Királyoktól.

A Tampa Bay Lightning lenullázta a Detroit Red Wingst, az Anaheim Ducks egy hajrában ütött góllal győzte le az Edmonton Oilerst, a Florida Panthers pedig Montrealból hozta el mind a két pontot.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 5-4 – szétlövésben
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 0-3
Montréal Canadiens – Florida Panthers 1-2
New York Rangers – Calgary Flames 4-3 – szétlövésben
Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 3-1
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3-2

Videó – A Washington nevetett a végén:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik