Sport

Vesztegzár alatt a vízilabda válogatott

keszthelyi rita (keszthelyi rita, vízilabda, )
keszthelyi rita (keszthelyi rita, vízilabda, )

A magyar női vízilabda-válogatott kedden Világliga-mérkőzést játszik az olaszokkal Cataniában. A várostól nem messze tört ki az Etna.

Ahogyan a Hír24 arról írt, idén huszadik alkalommal tört ki az Etna, az egyik legaktívabb európai vulkán. Nem sokkal ezt követően lezárták a vulkántól 40 kilométerre fekvő Catania repterét.

Éppen ebben a városban edz jelenleg a női vízilabda-válogatott, amely csütörtökön utazott ki, hogy a helyszínen – az olaszokkal közös edzéseken – készüljön fel a kedd esti meccsre.


Keszthelyi Rita épp a Catania játékosa
Fotó: MTI

Merész András, a válogatott szövetségi kapitány így nyilatkozott a waterpolo.hu oldalnak:

„A helyzet az, hogy a helyiek szerint a dolgok óránként változhatnak. Az biztos, hogy “vesztegzár alatt vagyunk”, a repülőteret lezárták, és még nincsenek itt a játékvezetők. Egy orosz és egy angol kellene, hogy megérkezzen, persze vannak alternatív megoldások is, ez legyen az olasz szövetség gondja. Nekünk szerdán kell hazamenni, reméljük, addig ez a helyzet megoldódik.”

A meccs kedden este 20 óra 30 perckor kezdődik, a RAI Sport kamerái közül több már az uszodában van. A találkozót idehaza a Digi Sport 1 közvetíti.

A kapitány egyébként jól van, korábban egy betegség miatt nem tudott a válogatott rendelkezésére állni, szombaton utazott ki a csapathoz.

Videó – ezt csinálja most az Etna:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik