Sport

Kétgólos előnyről kapott ki a Fehérvár

Sapa-Fehervar-AV19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )
Sapa-Fehervar-AV19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )

A Sapa Fehérvár AV19 együttese hosszabbításban kapott ki 3-2-re a Klagenfurttól az osztrák bázisú jégkorong-bajnokságban, a Városligetben.

Az utolsó mérkőzéséhez érkezett a hokis ünnep a Városligetben: vasárnap a Sapa Fehérvár AV19 a Klagenfurtot fogadta a Winter Classicon. Pénteken egy Red Bull Salzburg elleni sikerrel hangolt a csapat az újabb hazai bajnokira, ráadásul ezúttal a lelátók is megteltek, így remek hangulatban rendezték a találkozót.

Egy ideig jól is alakult a mérkőzés, ugyanis a kiegyenlített első harmadban Magosi Bálint értékesített büntetőlövésével magához kaparintotta a vezetést a Sapa, majd a második felvonás legelején Mihály Árpád piszkált bele Kiss Dániel távoli lövésébe, így máris 2-0 volt ide. Szinte azonnal szépített a Klagenfurt, Pirmann lapos korongja csúszott át Hetényi Zoltán mamutja alatt, majd Koch lőtte ki távolról a felső sarkot, 2-2-vel érkeztek a harmadik húsz perchez a csapatok.

Mozgalmas volt a harmadik harmad, ám hiába dönthette volna el mind a két csapat még a rendes játékidőben a találkozót, nem született gól, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás hajrájában járt már a mérkőzés, amikor egy szóló végén Lammers szerezte meg a győztes gólt a Klagenfurtnak.

Eeredmény – EBEL, alapszakasz

Sapa Fehérvár AV19 – Klagenfurt (osztrák) 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1) – hosszabbításban
gól: Magosi (16.), Mihály (23.), illetve Pirmann (26.), Koch (31.), Lammers (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik