Sport

“A kieséssel csúnya paca esne a sportág összképén”

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )

A magyar női kézilabda válogatott a románok és a németek ellen is jelentős előnyre tett szert a meccsek során, végül mindkét alkalommal vereség lett a vége. Laurencz László korábbi szövetségi kapitány szerint a fizikális vagy mentális fáradtság lehet a probléma.

Remek játék és kellő összpontosítás jellemezte a magyar csapatot az eddigi találkozókon – ha a hajrákat nem nézzük. A két kudarccal a harmadik helyen végeztünk csoportunkban, így a hétfői nyolcaddöntőben a spanyolokkal kell megmérkőznünk a legjobb nyolc közé jutásért.

Hajdu János, az együttes kapitánya úgy érzi, hogy a Németország elleni vereség győzelemmel ért fel, a válogatottal korábban remek eredményeket elérő Laurencz László szerint nem ilyen rózsás a helyzet.

Laurencz másképp látja a dolgokat
Fotó: MTI

“Fizikális vagy mentális ­fáradtság miatt veszítenek a ­lányok, a kettő gyakran együtt jár. Innentől egy fél hiba sem fér bele, ellenkező esetben nem lesz meg a minimális elvárásként megfogalmazott nyolc közé jutás” – nyilatkozott Laurencz a borsonline.hu-nak.

A szakember szerint érződik, hogy a Fradira épülő alapcsapat más stílusban játszik, mint a Győr, és véleménye szerint ez nem kedvez az ETO-t erősítő Görbicz Anitának.

“Egy meccsen dől el a sorsunk, még kijavíthatók a hibák, de rettentően igyekezni kell, mert a kieséssel csúnya paca esne a sportág összképén” – fejezte be mondandóját az exkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik