Sport

Marosi mindenkit legyőzött

marosi ádám (marosi ádám, )
marosi ádám (marosi ádám, )

Kardban Lontay Balázs és Márton Anna, tőrben Szabados Gábor és Knapek Edina, párbajtőrben pedig az öttusázó Marosi Ádám, illetve Szász Emese győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, melyen így egyetlen számban sem volt címvédés.

Már a bajnokság pénteki selejtezője is hozott meglepetést: nem került a 32-es táblára Rédli András, az augusztusi budapesti világbajnokságon aranyérmet nyert párbajtőrcsapat tagja. A vb-n egyéniben negyeddöntős Rédlit egy másik sportág világbajnoka, az olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám búcsúztatta, aki a döntőig meg sem állt, többek között a szintén vb-győztes Szényi Pétert legyőzve.

Marosi volt az egyik legjobb
Fotó: MTI

Ebben a fegyvernemben a tavaly 41 évesen első bajnoki címét megszerző Kulcsár Krisztián a 32 között búcsúzott, miután a 19 éves pécsi Berta Dániel 15-11-re legyőzte őt. Berta később többek között a szintén vb-győztes Imre Géza legyőzésével fináléba verekedte magát, melyben Marosival már nem bírt. A finálét 15-10-re megnyerő Marosi, Balczó András, Fábián László és Madaras Ádám után a negyedik öttusázó, aki egyéniben országos bajnoki címet nyert párbajtőr egyéniben.

Kardban a 32 közé jutott a sokadvirágzását élő, az 1988-as szöuli olimpián csapatban aranyérmes, 54 éves Csongrádi László.

A válogatottak közül betegség, illetve sérülés miatt nem lépett pástra két kardozó címvédő, az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Benkó Réka. Hiányzott továbbá a csapatban vb-győztes párbajtőröző Boczkó Gábor, illetve a kardozó Iliász Nikolász és az ismét babát váró tőröző Mohamed Aida.

Marosi mellett a kardozó Márton Anna is első felnőtt bajnoki címét nyerte, míg Lontay Balázs második, Knapek Edina harmadszor, Szabados Gábor negyedszer, Szász Emese pedig hatodik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Az ob szombaton az ünneplésről is szólt, az egyéni döntők között a 2013-ban világversenyeken érmes sportolókat és edzőiket köszöntötték a Magyar Vívás Napja keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik