Sport

Hajdu: Egy csatát elveszítettünk, a háborút nem

magyar-román, kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
magyar-román, kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )

A magyar kézilabda-válogatott 21-17-re kikapott a románoktól a világbajnokságon. Bár jól kezdtük a találkozót, s sokáig vezettünk is, a hajrára teljesen elfogyott a kreativitás a játékunkból.

A csehek, az ausztrálok és a tunéziaiak elleni összecsapásokat követően az első komolyabb megpróbáltatás elé érkeztek tegnap a magyar kézisek. A rangadón ugyan elvéreztünk, van még mód a javításra és semmi sincs elveszve.

Hajdu János szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, a románok kitűnően játszottak. Mi jól védekeztünk, de 17 lőtt góllal nem lehet nyerni. “A támadójáték akadozott, nem volt ritmusunk. Egy csatát elveszítettünk, a háborút nem. A nyolcaddöntő lesz a legfontosabb, remélem, addigra minden összeáll” – mondta a szakember.

Nem erre számítottunk
Fotó: MTI

Kiss Éva kapus azt mondta, sajnálja, hogy ilyen fantasztikus közönség előtt nem tudtak nyerni. “Készülünk a németek elleni mérkőzésre” – mondta a hálóőr.

Gheorghe Tadici, a románok szövetségi kapitánya azt mondta, a csapata remekül játszott, hittek a győzelemben. “Szinte végig tartani tudtuk a megbeszélteket. Amíg Görbicz mellett a magyar kapus, Kiss is jól játszott, addig volt nehéz dolgunk. Köszönjük a két szurkolótábornak, hogy remek légkört teremtett. Bízom benne, hogy minél messzebbre jutunk a vb-n.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik