Sport

“Győzelemmel ért fel a vereségünk”

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )

A magyar női kézilabda-válogatott kikapott a német csapattól és csoportjában a második vagy harmadik helyen zár az esti román-cseh mérkőzés eredményétől függően.

Nemzeti csapatunk ezúttal végig meccsben volt a németek ellen, ráadásul volt olyan pillanata a meccsnek, amikor öttel, sőt néggyel is megléphettünk volna az ellenféltől. Azonban a találkozó hajrájában nem sültek el jól a kezek, a németeké viszont annál inkább, így gyorsan átvették a vezetést, az utolsó percben pedig 27-26-ra vezettek.

Az utolsó támadást a magyar válogatott vezethette, aminek a végén a játékvezetők büntetőt ítéltek de az eddig hibátlanul dobó Görbicz lövését a német kapus hárította.

A válogatott helyezése attól függ, hogy a románok legyőzik-e a cseheket: ha igen, harmadikok leszünk, ha nem, talán összejöhet a második pozíció.

Akár nyerhettünk is volna
Fotó: MTI

Hajdu János, a magyar csapat szövetségi kapitánya így értékelt a lefújás után.

“Remek meccs volt, sok tanulsággal. Ez a vereség felér egy győzelemmel. Amiért jöttünk, a nyolcaddöntő, most következik. A németek elleni találkozó jól szolgálta a kieséses szakaszra hangolódást. Soós beállításával dinamikusabb lett a csapat, és Görbicz is hatékonyabban tudott játszani.”

“Jobban örülnék neki, ha most a németek gratulálnának nekünk. A következő meccs lesz a legfontosabb, amire már tanulnunk kell az eddigi hibáinkból” – mondta Soós Viktória.

Heine Jensen, a németek kapitánya viszont érthetően boldog volt a csoportgyőzelem miatt.

“Nagyon jó meccs volt, két egymást jól ismerő csapattal. Nagyon egyformák voltunk, hol mi, hol a magyarok vezettek 1-2 góllal. Egy kicsivel szerencsésebbek voltunk, Woltering remekül védett és a végén megfogta Görbicz büntetőjét. Eddig mind az öt mérkőzésünket megnyertük, de most jön a kieséses szakasz, már nem lehet hibázni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik