Sport

Nekimegyünk a románoknak

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

A női kézilabda-válogatottnak ma este 19.15-től elkél a bíztatás. Az ősi rivális elleni mérkőzés dönthet arról, Hajdu János csapata hányadik helyen juthat tovább a csoportból.

Amennyiben sikerül legyőzni Gheorghe Tadici együttesét, a második hely és az is biztossá válik, hogy egy sikeres – minden bizonnyal Lengyelország elleni – nyolcaddöntőt követően a negyeddöntőben is Újvidéken léphetnének pályára Görbiczék.

A magyar válogatottal kapcsolatos legfontosabb hír, hogy Hajdu János szövetségi kapitány 16. játékosként benevezte Zácsik Szandrát, így a Ferencváros balátlövője is ott lehet a pályán.

Románia 1962-ben nyert világbajnoki címet, és elmondhatja magáról, hogy az egyetlen ország, amelynek női együttese mind a 20 eddigi világbajnokságon is szerepelt. Az ősi ellenféllel eddig 90 alkalommal csapott össze a magyar válogatott. A mérleg magyar szempontból 50 győzelem és 9 döntetlen mellett 31 vereség.


Görbiczéket a csütörtöki mérkőzésen várhatóan 1200-1500 magyar szurkoló biztatja majd
Fotó: MTI

A tavalyi, szintén Újvidéken megrendezett Eb-középdöntő csoportmeccsén 25-19-re diadalmaskodtak Karl Erik Böhn tanítványai.

Románia a szlovákok elleni kettős győzelemmel kvalifikálta magát erre a világbajnokságra, ahol két papírforma-sikerrel kezdett, hiszen Tunéziát 27-17-re, Ausztráliát pedig 32-13-ra verte, az első rangadón azonban 26-23-as vereséget szenvedett Németország ellen, így a csapat számára duplán is fontos a magyarok elleni rangadó.

A Valcea szétesésével a román válogatott már nem egy csapatra épül. Játékosai összesen nyolc klubból érkeztek, legnevesebb játékosuk, a Podgoricán szereplő Cristina Neagu váll-, illetve térdsérülését követően pedig még nem érte el 2010-es csúcsformáját, amikor a világ legjobbjának választották.

Ettől még erősek. Elkél a biztatás!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik