Sport

Márványtáblát kaptak a barcelonai hősök

vizilabda válogatott (vízilabda válogatott, )
vizilabda válogatott (vízilabda válogatott, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott nyári barcelonai világbajnoki címének állít emléket a legújabb márványtábla a Hajós Alfréd Uszoda előcsarnokában.

Már egy ideje lehet olvasni a 13 plusz 1 nevet a Margitszigeten, a jövő nyári Európa-bajnokság helyszínének előcsarnokában, de csak hétfőn avatta fel a pólószövetség a márványtáblát.

Ez azoknak jár, akik világ- vagy olimpiai bajnoki címet szereztek az úszás vagy a vízilabda sportágban. Persze ha netán a közeljövőben egyéb vizes sportágban, így szinkronúszásban vagy műugrásban szereznénk aranyat, bízvást mondhatjuk: ők is megkapnák a maguk márványtábláját. Már generációk számára jelentenek ezek az emlékhelyek motivációt pályafutásuk kezdetén.

Így vannak ezzel a mostani válogatott tagjai is, sokak álma vált valóra a hétfői avatással. Az ünnepségen megjelent mind a tizenhárom barcelonai aranyérmes és szövetségi kapitányuk, Benedek Tibor is, valamint a stáb tagjai: Gergely István kapusedző, Dabrowski Norbert másodedző és Illés Roland masszőr. A nevüket megörökítő táblát – Kemény Dénesnek, az előző kapitánynak, a szövetség jelenlegi elnökének jelenlétében – Benedek Tibor és a csapatkapitány Varga Dániel leplezte le.


Magyarok a világ tetején
Fotó: Hír24

A Decker fivérek, Attila ás Ádám a hatodik testvérpár a “táblahistóriában”, a Varga testvérpár, Dániel és Dénes pedig az első abban, hogy olimpiai aranyérmüket követően immár világbajnokként is megörökítették a nevüket.

Szivós Márton egy család harmadik generációs tagjaként vált szintén hőssé, a márványtáblákon megörökített legendává. Madaras Norbert nevét pedig negyedik alkalommal kellett a vésnöknek megformáznia: a válogatott rangidőse kétszeres világbajnok lett idén, mellette kétszer volt olimpiai bajnok.

A 2013-as vb-hősök márványtáblájának névsora

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Attila, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Szivós Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes – játékosok, Benedek Tibor szövetségi kapitány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik