Sport

Hajdu János: Sokkal jobb játék kell

Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )
Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya többet vár csapatától a folytatásban a szerbiai világbajnokságon.

Amint arról írtunk, a magyar válogatott, ha kínkeservesen is, de legyőzte Tunéziát a világbajnokságon, így két fordulót követően is hibátlan a D csoportban. Íme, a mérkőzés utáni nyilatkozatok!

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, őszintén szólva sokkal nehezebb, mint gondoltam. Kalapot kell emelnem az ellenfél előtt, taktikusan, fegyelmezetten játszottak, és végül a szerencsésebb csapat győzött. Abban bízom, hogy időben jött a figyelmeztetés, mert nagy csaták jönnek, és ahhoz, hogy azokon a meccseken, a románok és a németek ellen legyen esélyünk, sokkal, sokkal jobb játék kell” – értékelt Hajdu János szövetségi kapitány.


Hajdu János tart eligazítást a kispadnál
Fotó: MTI

Tomori Zsuzsanna hat gólt szerzett az összecsapáson, a mérkőzés hajrájában ráadásul fontos találatokkal segítette a csapatot. A játékos egyetért a szövetségi kapitánnyal: szerinte is több kell a folytatásban.

„Tényleg nagyon nehéz volt, és amellett, hogy természetesen én is gratulálok a tunéziaiknak, ezt csak magunknak köszönhetjük. Egyáltalán nem tartottuk be az utasításokat, a védelmünk például teljesen szétesett. Ha komoly eredményt akarunk elérni a vb-n, egészen máshogy kell játszanunk.”

Paulo Jorge de Moura Pereira természetesen elégedetten értékelte csapata produkcióját:

„Köszönöm az elismerő szavakat, tényleg jól esnek. Azt hiszem, felülmúltuk önmagunkat ezen a meccsen, és ez különösen annak fényében nagyon örömteli, hogy néhány játékosommal csak a repülőtéren találkoztam. Sokat fejlődtünk már az első, románok elleni meccshez képest is, különösen a védekezésünk tetszett. Arra kell figyelnünk a későbbiekben, hogy kevesebb hibával játsszunk,, és akkor még ennél is nagyobb csodákra is képesek lehetünk.”

Hajdu János szövetségi kapitány együttese, amely szombaton a csehek 35-27-es legyőzésével rajtolt, legközelebb kedden lép pályára, ellenfele az ausztrál csapat lesz, amelyet legutóbb, a 2005-ös vb-n 57-9-re győzött le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik