Sport

Észveszejtő zavargások egy brazil stadion nézőterén

Futball szurkolók (futball szurkolók, szurkolók, labdarúgás, )
Futball szurkolók (futball szurkolók, szurkolók, labdarúgás, )

Az Atletico Paranaense-Vasco da Gama élvonalbeli találkozón a lelátón alakult ki tömegverekedés. Brazíliának semmiképp nem tesznek jót az efféle jelenetek a 2014-es vb előtt.

A szurkolói összecsapás során többen is súlyosan megsérültek, állítólag egy ember életét is vesztette. A mérkőzést félbe kellett szakítani – a játék majd egy órán keresztül állt -, ugyanis egy helikopternek szállt le a játéktéren, hogy a megsebesült fanatikusokat el tudják látni az orvosok.

Vandálok
Fotó: AFP

“Egy szurkolónk kómában van, míg a másik csapat egy fanatikusa elhunyt, legalábbis én így hallottam” – nyilatkozott Antonio Peralta, a Vasco da Gama klubigazgatója. “Ez nem cirkusz, ez egy sportesemény, ahova kikapcsolódni járnak az emberek, s amely örömet okoz, nem halálhoz vezet. Tarthatatlan ez az állapot.”

A meccset egyébként semleges pályán, egy Joinville nevű településen rendezték meg a két együttes közti rivalizálás miatt. A rajongókat azonban ez sem akadályozta meg, hogy összebunyózzanak a lelátón, már a 10. percben kitört a balhé, melyet a biztonsági emberek gumilövedékek használatával tudtak csak megfékezni.

A rendőrségtől egyébként senki nem tartózkodott az összecsapás helyszínén, ugyanis ez nem az ő hatáskörükbe tartozott.

“Ez egy privát rendezvény volt, amin az Atetico Paranaense bérelt cégnek kellett volna biztosítania a rendet” – mondta Adilson Moreira, a helyi hatóság szóvivője.

Valószínűleg ő sem békés szándékkal indult a meccsre
Fotó: AFP

“Abban az országban, ahol jövőre világbajnokságot rendeznek, ez különösen szomorú. A stadion egyszerűen nem biztonságos, kicsit félünk” – vélekedett a kényszerszünetben Alessandro, a Vasco kapusa.

A rangadót egyébként 1-0-s állásról folytatták, s végül 5-1-re győzött a házigazda.

Olvasói sztorik