Sport

Csúcsmeccset vívtak a magyar bunyósok

bacskai balázs (bacskai balázs, )
bacskai balázs (bacskai balázs, )

A vártnak megfelelően Bacskai Balázs és Harcsa Zoltán középsúlyú csatája hozta a legszínvonalasabb, legélvezetesebb mérkőzést a Győrben rendezett férfi ökölvívó országos bajnokság szombati döntős programjában. Bacskai megosztott pontozással győzött, s lett a 75 kg aranyérmese.

A győri szervezők nagyszerű körítést rendeztek a 90. ob fináléinak a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, a profikhoz hasonló bevonulásban volt részük a bokszolóknak, s látványos betétprogramokban a nézőknek.

Az előzetes esélyek alapján az alsóbb súlycsoportokban kevés izgalomra volt kilátás, s ezt az első három döntő igazolta is, a válogatottak biztosan nyertek: a 49 kilós Ungvári István Kanalas Róbertet, míg az 56 kg-ban Nagy Krisztián Berna Dávidot verte egyhangú pontozással, az 52 kg-osoknál pedig Kalucza Norbert a harmadik menetben feladásra késztette Szabó Kristófot.


Komoly meccset vívtak Bacskaiék
Fotó: MTI

A negyedik párban következett a hétszeres magyar bajnok, idén karrierje második Európa-bajnoki bronzérmét begyűjtött Varga Miklós, aki a viadal meglepetésemberével, Szinável Sándorral találkozott. A kicsit visszafogottabb kezdés után Varga fokozatosan lett egyre magabiztosabb, s a második menettől már egyértelműen jobb volt, így megvédte címét.

Az idei Eb-n harmadik, világbajnoki negyeddöntős, tavaly olimpiai ötödik Harcsa és a 69 kg 2010-es Eb-győztese, Bacskai meccse következett este. Az első menetben Bacskai kettős fedezéke mögül csak ritkán nézett ki, s ekkor Harcsa jobb volt, lényegesen többet ütött. A szakasz utolsó másodperceiben aztán a Vasas kiválósága is villantott, s érezhető volt, hogy az addigi passzivitása nem volt véletlen. A második menetben már nyílt csata zajlott, s élvezetes küzdelem alakult ki a szorítóban, majd a hajrában a frissebb Bacskai egyértelműen jobbnak tűnt. Mikor azonban már úgy tűnt, a mindössze 20 éves Harcsa összeomlik, változott a meccs képe, a kispesti bokszoló feltámadt, igaz, nem tudott Bacskai fölé kerekedni, s végül 2-1-re kikapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik