Sport

Így néz ki, amikor sziklafalnak csapódik a bázisugró

A Base Jumping, magyarul bázisugrás ritka veszélyes sport. Magas épületekről, meredek sziklafalakról vetik alá magukat a vagányok, majd persze némi szabadesés után nyitják az ernyőt. Igen ám, de a kelleténél gyakrabban jön valami kiszámíthatatlan légmozgás, ami kontrolálhatatlanná teszi a zuhanást. Épp, mint ezen a videón. Szörnyű.

Ezek a vagányok egyrészt az adrenalin fröccsért maguk örömére ugrálnak, másrészt azért, hogy a modern technikának köszönhetően felvegyék az ugrásukat és megosszák azt a világhálón.

Emberünk is ezt tette, fejére húzta a bukót, rajta a GoPro kamerával, majd lelépett a sziklapárkányról. Az ütközésnek és a magatehetetlen zuhanásnak most te is szemtanúja lehetsz. Barátunk egész jól megúszta. 12-es csigolyájában kompressziós törést szenvedett valószínűleg a talajfogáskor, míg a sziklafallal való többszöri találkozásnak az emlékét öt öltés a szemen és hat az állon, továbbá egy kificamodott állkapocs és lesmirglizett csukló és kézfej őrzi.

Október elején a magyar Kovács Viktor sokkal rosszabbul járt. Az extrémsportolót holtan találták meg Kínában, miután egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik