Sport

Már Újvidéken finomhangolnak Görbiczék

Kovacsics Anikó (Kovacsics Anikó)
Kovacsics Anikó (Kovacsics Anikó)

A magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön délben megérkezett Újvidékre, a női világbajnokság D-csoportjának helyszínére. Hajdu János szövetségi kapitány késő délután már edzést vezényel a csapatnak.

Szerbiában pénteken kezdődik a nőikézilabda-világbajnokság. Az esélyekről csak annyit, ha a csapat sztárjainak – pl. Görbicz, Tomori – folyamatosan jól megy, akkor lehet éremben is reménykedni akár. A tapasztalat viszont azt mutatja, senki sem képes egy két hétig tartó világeseményen folyamatosan 90 százalék felett teljesíteni, óhatatlanul eljön a hullámvölgy.

Egyébként is, de ilyenkor különösen nagy az un. “vízhordók” szerepe.  Kovacsics Anikó tán már kinőtt a vízhordó szerepből, de sztárnak azért még nem neveznénk. 22 éves kora ellenére négy éve valamennyi világeseményen a keret tagja, mára igazi jolly jokere.


Kovacsics Anikó a pályán is tüzes menyecske
Fotó: AFP

“A tavalyi Európa-bajnokságon megmutattuk, hogy nagybetűs csapat a miénk, tudunk egymásért küzdeni, harcolni, és ez nem változott. Szívesen vagyunk együtt, és az edzésidőn kívül a szabadidőnkben is van közös programunk. Ráadásul egyre többször eszünkbe jut az Eb, a bronzérem megszerzése, amelyre csak jó érzéssel tudok visszagondolni. Személy szerint annak örülök, ha a pályán vagyok, bármelyik poszton is, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, hogy játékommal segítsem a csapatot” – nyilatkozta Anikó a keziszovetseg.hu oldalnak..

A szobati, csehek elleni rajtig azért van még mit tenni, egy biztos, a csapat Karl Erik Böhnért is küzd majd.

“Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amikor kiderült Karl Erik betegsége, most viszont már nem tudunk ezzel foglalkozni, és ő is azt mondaná, hogy menjetek, csináljátok. Ami vele történt, az tényleg személyes tragédia, ám akik kiállnak a vébémeccseken, azok Hajdu Jánosért, az ő becsületéért is meg akarják csinálni, hiszen a többség korábban is dolgozott már vele, és olyan emberi kapcsolatok alakultak ki abban az időszakban, amelyek szintén segítséget jelenthetnek. Minden összeadódik: Hajdu János beugrása és a tény, hogy segíti a csapatot abban, hogy egy világversenyen a legjobbat hozza ki magából, valamint az, hogy a játékosok önmagukért és Karl Erikért is küzdenek Szerbiában” – nyilatkozta Siti Bea edző az nso.hu-nak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik