Sport

Macieső a jégcsarnokban

A jégkorong egyik legaranyosabb szokása, amikor a nézők plüssállatokat dobálnak a jégre, de ennyit még soha nem láttunk belőlük.

Egy alacsonyabb kanadai ligás mérkőzésen lépett jégre az NHL-ben szereplő Calgary Flames fiókcsapata, a Calgary Hitmen. A csapat legutóbbi mérkőzése pedig pont a 19. Éves Teddy Maci Dobálásra esett, így csak az első hazai gólt kellett megvárni és repülhettek a plüssfigurák.

Érkezik a várva várt gól

„Arra kértük a szurkolóinkat, hogy hozzanak magukkal egy (vagy két) plüssfigurát a meccsre, majd várják meg, a csapat első gólját és akkor dobják a jégre” – szólt a felhívás.


Majd jön az esőzés

De az első gól sehogy sem akart megérkezni, az első harmadot gól nélküli döntetlennel zárta a csapat a Medicine Hat Tigers ellen. A második harmadban aztán érkezett Pavlo Padakin, megszerezte csapatának a vezetést és robbantotta a csarnokot.


A tizenhétezer néző összesen 25921 darab macit dobott be, a tizenkilenc év alatt pedig 245 390 darabnál járnak a lelkes szurkolók. A plüssök mindegyike jótékony célra repül tovább, kap belőlük a helyi kórház és több jótékonysági szervezet is.

Ez már macicunami

A csapat végül 4-1-re nyert, ezzel hálálva meg a maciesőt, az első gólt jegyző Padakin – aki már tavaly is gólt lőtt az ünnepnapon rendezett mérkőzésen – pedig a jégen igen szokatlan módon ünnepelte a gólját, hó angyalt mintázott a plüssfigurák közé.

A szokatlan gólöröm

Reméljük, a meccsen kevés volt a kiállítás és a bunyó, az aranyos macikkal a jégen elég furcsán mutattak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik