Sport

Van ilyen? Valós földrengést okoztak a szurkolók!

seattle seahawks (seattle seahawks, )
seattle seahawks (seattle seahawks, )

Az NFL-ben érdekelt Seattle Seahawks szurkolóinak meccs közbeni lelkesedése megmozdította a helyi szeizmológiai intézet műszereit.

A Seahawks a New Orleans Saints csapatát fogadta hétfő este hazai pályán. A seattle-i együttes 34-7-re legyőzte riválisát, a szurkolók pedig annyira örültek a CenturyLink Field Stadionban aratott sikernek, hogy ugrálásuk gyenge, a CNN amerikai hírcsatorna által idézett John Vidale szeizmológus szerint 1-2-es földrengést váltott ki a létesítmény közelében.

Kétségtelen, ha 67 ezer ember elkezd ugrálni, az elég nagy robajjal jár
Forrás: seahawks.com

A legerősebb földmozgást a Seahawks egyik touchdownja (hatpontos gólt érő átadása) után mérték az első negyed végén. A CenturyLink Field 67 ezer néző befogadására képes, így nagyjából ennyi ember ugrált, dübörgött. Mé szerencse, hogy nem ritmusra…

Győzelmével a nyugati parti gárda elsőként biztosította helyét az NFL rájátszásában. Russel Wilson, a hazaiak irányítója 30 passzkísérletéből 22 sikeres volt, 310 yarddal és három touchdownnal zárta az összecsapást. Továbbá NFL-rekordot állított be azzal, hogy második szezonjában már a 22. alapszakaszgyőzelmét könyvelhette el, ráadásul saját közönsége előtt továbbra is hibátlan (14 győzelem).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik