Sport

Történelemórát tartottak az FTC-nek

magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )
magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )

Közleményben reagált a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Ferencváros elleni mérkőzésen történtek kapcsán.

Kedden írtunk róla, hogy a Ferencváros vezetőségének tagjait, valamint pár játékost atrocitás ért a Csíkszereda elleni, idegenbeli mérkőzésen a MOL Ligában. A zöld-fehérek közleményére közleménnyel reagált a HSC is, amely a jegkorongblog.hu oldalon jelent meg, mi pedig változatlanul közöljük:

„Csíkszeredában a hokit nyolc és fél évtizede a pályán játsszák és ez ezúttal is így volt. Soha nem voltunk partnerek a feszültségkeltésben, a cirkuszban, ezúttal sem leszünk. A két klub hosszú együttműködése során mindig kereste és meg is találta a közös hangot. Sajnáljuk, hogy ezúttal a problémák civilizált, sportvezetőhöz méltó megbeszélése helyett egyoldalú és mindeddig előzmény nélküli cirkusz indult.

A múlt a Ferencvárosi Torna Clubot és a HSC Csíkszeredát is kötelezi. Annál is inkább, hiszen az idegen uralmat megszakító 1940. szeptember 11-i visszatérésünket követően az első közös bajnokságunkban két csíkszeredai játékos is a Ferencvárosi Torna Clubhoz igazolt. Idén éppen az egyiknek készülünk emléket állítani. Biró László az a kapocs, amely nem csak a székely és a magyar jégkorongot köti össze, hanem Csíkszeredát és Ferencvárost is.

Száz évvel ezelőtt, 1913. március elsején született és jövőre lesz hetven esztendeje, hogy a közös hazáért 1944. július 23-án a keleti hadszíntéren hősi halált halt. Hite, szerepe és áldozatvállalása legyen és maradjon példa mindannyiunk számára. Olyan példa, amelyből erőt meríthetünk a nehéz pillanatokban.

Hajrá Fradi! Hajrá Szereda!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik