Sport

Seattle-ben már nem kell számolgatni

Marshawn Lynch, Seattle Seahawks (marshawn lynch, seattle seahawks, )
Marshawn Lynch, Seattle Seahawks (marshawn lynch, seattle seahawks, )

A Seahawks legyőzte a New Orleans Saint együttesét az NFL 13. hetén, így a Seattle elsőként jutott be a rájátszásba.

A meccseket a támadósor, a bajnokságot a védelem nyerni – tartja a mondás az amerikafutballt illetően. Ráadásul minden csapatépítési stratégia úgy kezdődik, hogy erősítsd meg a defense-t, aztán majd lehet továbblépni.


Arra van a playoff?
Fotó: AFP

Nos, Seattle-ben a védelem már évek óta a liga elitjébe tartozik, ha nem a legjobb, így nem az volt kérdés, hogy bejutnak-e Russel Wilsonék a rájátszásba, hanem hogy mikor.

Erre 13 hetet kellett várni, vagy ha úgy nézzük, négy meccsel az alapszakasz vége előtt már biztossá vált a playoff-szereplésük, elsőként a ligában.

Ehhez az kellett, hogy a Seahawks könnyedén, 34-7-re verte a rivális New Orleans Saints gárdáját. Wilson 310 passzolt yarddal és három touchdownnal zárt, de ami fontosabb, NFL-rekordot állított be azzal, hogy második szezonjában már a 22. alapszakaszgyőzelmét könyvelhette el, ráadásul saját közönsége előtt továbbra is hibátlan.

Ennyire kemény a seattle-i védelem

A Seahawks a következő fordulókban hátradőlhet, bár nem mindegy, hanyadikként jutnak majd be a rájátszásba, hiszen a konferencia két legjobbja egy héttel többet pihenhet majd a nagy menetelés előtt.

Eredmény – NFL, 13. hét

Seattle Seahawks – New Orleans Saints 34-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik