Sport

Drámai fordulatok és izgalmak az NHL-ben

A tengerentúli jégkorong-bajnokságban három mérkőzés rávezetésekkel, kettő pedig hosszabbításban dőlt el.

Összesen 11 mérkőzést rendeztek magyar idő szerint vasárnap hajnalban az NHL-ben, ezek közül az egyik legizgalmasabb az Anaheim Ducks és a San José Sharks nyugati rangadója volt – utóbbi otthonában. A Kacsák vezettek egy harmad után, de a hazaiak a második harmadban hármat ütve a maguk javára fordították a mérkőzést. Az Anaheim nem adta fel és a harmadik húsz percben kétszer mattolta Antti Niemit, de a San José nyert végül rávezetésekkel.

A címvédő Chicago Blackhawks ugyan 5-2-re verte idegenben a Phoenix Coyotest, azért nem volt ez olyan sima mérkőzés: a vendégek három találattal is elléptek a nyitó játékrészben, de a z arizonai legénység a második harmadban kettőt ütve szorossá tette az összecsapást, de a folytatásban már csak a chicagóiak ütöttek gólt. Ez volt a Blackhawks hatodik győzelme zsinórban.


Ovecskin akkor villant, amikor igazán kellett
Fotó: AFP

Alekszandr Ovecskin szezonbeli 21. találatával a Washington Capitals hosszabbításban csikarta ki a győzelmet New Yorkban, az Islanders otthonában. A fővárosiak a rendes játékidő utolsó percében, egy emberhátrányos góllal mentették ráadásra a meccset.

A New Jersey Devils is hosszabbításban csikarta ki a győzelmet, a találkozó egyetlen gólját Steve Bernier ütötte a ráadás utolsó percében.

A Montreal Canadiens hazai környezetben fogadta a kanadai rivális Toronto Maple Leafst, a Habs pedig jó kezdésének köszönhetőn végül magabiztosan nyerte meg a találkozót, a vendégek csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New York Rangers – Vancouver Canucsk 5-2
Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 3-1
Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 1-5
Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4-2
New Jersey Devils – Buffalo Sabres 1-0 – hosszabbításban
New York Islanders – Washington Capitals 2-3 – hosszabbításban
Nashville Predators – Philadelphia Flyers 2-3 – rávezetésekkel
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 2-5
Colorado Avalanche – Minnesota Wild 3-2 – rávezetésekkel
Los Angeles Kings – Calgary Flames 1.2
San José Sharks – Anaheim Ducks 4-3 – rávezetésekkel

Videó –  Fordulatos mérkőzésen nyert a  Sharks:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik