Sport

Parádézott és szenvedett is a Pick Szeged

Mikler Roland (mikler roland, )
Mikler Roland (mikler roland, )

Kettős győzelemmel jutott az EHF Kupa 16-os középdöntőjébe a Pick Szeged kézilabdacsapata. A Benfica a visszavágó második félidejében kicsit ráijesztett a magyar csapatra, ám a Tisza-partiak összességében magabiztosan nyerték meg a párharcot.

A Pick Szeged múlt szombaton 25-24-re nyert a Benfica otthonában az EHF Kupában, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a magyar együttes hét találattal is vezetett az utolsó percekben, ám kis híján elszórakozta az előnyét, így maradtak izgalmak a visszavágóra is.

A szegediek Lisszabonban a 2004-ben elhunyt Fehér Miklósra emlékeztek és a második felvonásra elhívták a futballista szüleit, a kezdődobást pedig az édesapa végezte el. Az első félidő nagy részében támadásban parádézott a Szeged, a kapuban pedig Mikler Roland mutatott be bravúrokat, de a portugálok a szünetig feljöttek négy gólra (14-10).

Sőt, a luzitánok rendesen belekezdtek a második harminc percbe is, a 37. percre pedig kiegyenlítettek (15-15)… Közeledtek a csapatok a játékrész közepe felé, amikor a Szeged Balogh Zsolt remeklésének is köszönhetően ismét elkezdte lerázni magáról ellenfelét, majd a végén már vastaps volt a jutalma az együttesnek, amely végül biztosan nyerte meg 31-25-re a visszavágót. A Pick Szeged kettős győzelemmel jutott az EHF Kupa 16-os középdöntőjébe.

A középdöntőben négy négyes csoportban játszanak a csapatok, a sorsolást csütörtökön rendezik Bécsben.

Eredmény – EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 2. mérkőzés

Pick Szeged – Benfica (portugál) 31-25 (14-10)

Továbbjutott: a Szeged kettős győzelemmel, 56-49-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik