Sport

Schmitt Pál törleszt az edzők helyett

schmitt-pal(3)(960x640).jpg (schmitt pál)
schmitt-pal(3)(960x640).jpg (schmitt pál)

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Magyar Edzők Társasága (MET) a budapesti SYMA Rendezvénycsarnokban. A sportszakemberek az ünnepséget jubileumi kongresszussal kötötték össze, amelyen többek között megjelent Simicskó István államtitkár, Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, Fábián László, a MOB szakmai igazatója, és helyettese, Bartha Csaba is.

Napirend előtti felszólalásában Schmitt Pál vészharangok kongatásával felérő hangsúllyal szólt a hazai edzőképzés teljes felhígulásáról – írja a jochapress.hu.

Fenntarthatatlannak ítélte azt az állapotot, amelyben arra is van lehetőség, hogy valakik akár 50 órás képzéssel edzői jogosítványokat szerezzenek. Azt is furcsállotta, hogy az edzők mintegy 60 százaléka a havi 200 forintos, valóban jelképes tagsági díjat sem képes befizetni.

Felajánlotta, hogy havonta 300, feledékeny szakember helyett további intézkedésig ő fogja átutalni a tagdíjak ellenértékét a MESZ számlájára.

A Schmitt Pál által elmondottakat csak felerősítette dr. Ormai László beszéde. A Magyar Edzők társaságának egyik alapítója, jelenleg tiszteletbeli elnöke szerint ma teljes kontroll nélkül, akár az állomásfőnökök is tarthatnak edzőképző tanfolyamokat. Ha nem történik sürgős és érdemi változás, az edzői szakma végképp leértékelődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik