Sport

Harmadik lett a magyar curlingcsapat

curling-eb-1(960x640)(1).jpg (curling eb, curling, curling eb 2013)
curling-eb-1(960x640)(1).jpg (curling eb, curling, curling eb 2013)

Bronzérmet szerzett a magyar férfi curling-válogatott a norvégiai Stavangerben zajló Európa-bajnokság B csoportjában, miután a harmadik helyért kiírt péntek délutáni mérkőzésen 7-5-re nyert a hollandok ellen.

Az Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Hall Krisztián, Varga Balázs összetételű, Vaspöri Tamás által irányított együttes az élvonalnak számító A csoportba jutást tűzte ki célul. Ehhez döntőbe kellett volna jutnia az alakulatnak, ám a német válogatott ellen elvéreztek csütörtök délelőtt.

A harmadik hely azért összejött
Fotó: Sport24

Az aranyérmet Németország, az ezüstöt Olaszország szerezte meg. Előbbiek így a folytatásban két győzelemig tartó párharcot (World Challenge Game) vívnak az A csoportban nyolcadikként zárt lettekkel, de mindkét döntős feljutott az A csoportba.

Vaspöri Tamás csapatvezető értékelése a bronzmeccsről: “Jól játszottunk. Reggel kicsit nehezen indultunk neki, még mindenkiben benne volt az olaszok elleni drámai vereség, de ahogy felmentek a fiúk a pályára, ennek nyoma sem volt.  Sikerült a mi játékunkkal, rátenni a feszültséget az ellenfél skipjére, és ő rendre hibázgatott, így végig uralva a meccset, nyerni tudtunk. A meccs vége felé egy pillanatra felsejlett az olasz meccs végjátéka, de most hamar tűlléptünk az egy-két elrontott kövön, és elhoztuk az Eb-bronzot.

Összegezve azt tudom mondani, hogy az Eb egy jó emlék marad, nagyon jól éreztk magunkat, nem volt feszültség a fiúkban. Lazán vettük az akadályokat, a csütörtöki két vereség utáb felálltunk és elhoztuk az érmet. Egy kis tüske azért a feljutás hiánya miatt van bennünk, de azért boldogok vagyunk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik