Sport

Drámai csata: B csoportos maradt a curlingcsapat

curling eb 5 (curling, curling eb, )
curling eb 5 (curling, curling eb, )

A magyar férfi curlingcsapat előbb 7-1-re kikapott a németektől a B csoportos Európa-bajnokságon, majd az olaszok ellen a legvégén vérzett el.

Hétből hét mérkőzést nyert meg korábban a csoportküzdelmek során az Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Hall Krisztián, Varga Balázs összetételű, Vaspöri Tamás csapatvezető által irányított magyar válogatott Stavangerben. Ezzel csoportgyőztesként jutott a négy közé, és ez azt jelentette, hogy egy győzelemre került az A csoportba jutáshoz.

Ehhez az első akadály a német csapat volt, de a rutinosabb ellenfél 7-1-re verte a mieinket. A másik párharcban a két csoportmásodik küzdött: az olaszok legyőzték a hollandokat, ami azt jelentette, hogy az itáliai csapat lett a magyarok második ellenfele.


A magyar csapat

Hallatlan izgalmakat hozott a mérkőzés: 1-0-ra az olaszok vezettek, egyenlítettünk, ismét az olaszoknál volt az előny 2-1-gyel, de a negyedik endben 2 pontot tudott írni a magyar válogatott, így 3-2-re átvette a vezetést. Ezt egyenlítette ki az olasz csapat, 3-3 volt az állás az 5. end végén.

Remekül sikeredett a következő szakasz, ahol 3 pontot írtak a mieink, a következőt endeket viszont egyaránt 1-0-ra nyerte az olasz együttes, így az utolsó, mindent eldöntő játszma 6-6-ról indult. Hallatlan izgalmak!

Végül az utolsó, tizedik szakaszban is az olaszok voltak egy ponttal jobbak, így 3-6-ról fordították meg a találkozót. Nagyon közel volt a férficsapatunk a feljutáshoz, de végül jövőre is a B csoportban szerepel majd.

A bronzmeccsen a hollandok következnek. A döntőt az olaszok vívják a németekkel. A női csapatunk már korábban befejezte a küzdelmeket, a hatodik helyen végzett a B csoportban.

Vaspöri Tamás csapatvezető értékelése: “Hát, sajnos, nem sikerült. Valahogy az egész nap során furcsa érzéseink voltak, nem igazán jöttek a kövek úgy, ahogy eddig. Pedig mindent megpróbáltunk, mindenki odatette magát, de valahogy nem volt az igazi. A németek ellen nem nekünk kedvezett a játék stílusa, nagyon deffenzív, szétütögetős játék alakult ki, rögtön az elején blank (0:0) endekkel. A take out köveket mindig nagyon pontosan kell dobni, és ha egy kis hiba is becsúszik, nehéz javítani, főleg, ha az ellenfél nem hibázik.. Sajnos elloptak 2 pontot a 4. endben, és ez gyakorlatilag meg is pecsételte a sorsunkat…

Az olaszok ellen a meccs eleji bizonytalanság után nagyon jól kezdett menni a játék. A 6. endben megírtunk 3 pontot befejezőként, sőt a 7.-ben rákényszerítettük az ellenfelet az 1 pont megírására, ami a curlingben jó. De aztán a 8., 9., és a 10.-ben is sikerült az olaszoknak egy-egy pontot lopni, és ezzel elvinni a meccset. Igazábol mindhárom endben már olyan helyzet alakult ki a házban, hogy Gábornak az utolsó kövekkel már szinte semmit sem lehetett csinálni. Sajnos, az end eleji kövek nem jöttek úgy, ahogy kellett volna. Szerencsénk se volt, Lali lába is nagyon fáj már, és valahogy a kellő szituációkat nem tudtuk megoldani. Nagyon sajnálom a srácokat, hogy ez most így jött össze, de a bronzéremért a hollandok ellen mindent meg fogunk tenni!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik