Sport

Jó, jó, de mi az a Ruka Triple?

Gruber (északi összetett sí, bernhard gruber, kuusamo)
Gruber (északi összetett sí, bernhard gruber, kuusamo)

Kevés olyan világkupa van (az idei szezonban összesen öt), ahol mindegyik északi szakág – a síugrás, a sífutás és a kettő kombinációja, az északi összetett is szerepel a programban. A Ruka Triple ilyen.

Hagyományosan a Finnországi Kuusamo melletti Ruka sítelepen rendezett “Ruka Triplével” rajtol az északi sí sportok világkupa-sorozata.

A versenyt 12 éve rendezik meg és rendre az első olyan világkupa, ahol mindhárom szakág találkozik. Ezért Triple… A sífutóknak és az északi összetettezőknek ráadásul ez a szezonnyitó világkupa, míg a síugrók egy héttel ezelőtt már megmérkőztek a németországi Klingenthalban is, ami kissé botrányos véget ért. A téli olimpiára készülve ráadásul ezúttal biztosak lehetünk benne, hogy a három sportág összes sztárja rajthoz áll.

A verseny programja csütörtök este a síugrók selejtezőjével kezdődik, vasárnap pedig az északi összetettezők egyéni versenyének sífutórészével zárul. Legizgalmasabbnak azonban az északi összetett csapatversenye, illetve a sífutók sprintversenyszáma ígérkezik, ezekbe még annak is érdemes lehet belepillantani, akit kevésbé vonz a téli sportok világa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik