Sport

Csütörtök 2-től kell drukkolni a curlingeseknek

curling eb 4 (curling, curling eb, curling eb 2013)
curling eb 4 (curling, curling eb, curling eb 2013)

A magyar férficsapat a németek legyőzésével az olimpiai sportág európai élvonalába juthat.

Mint már írtuk, egy meccsre van a történelmi feljutástól az Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Hall Krisztián, Varga Balázs összetételű, Vaspöri Tamás vezette csapat. Igaz ez még akkor, is, ha egyszer már sikerült az A csoportba kerülni, Európa legjobb tíz együttese közé.

A most zajló, stavangeri Európa-bajnokságon eddig hétből hét meccset nyert meg a magyar férficsapat. Ha a németektől vereséget szenvedne az együttes, még nincs veszve a feljutás, ugyanis abban az esetben a két eddig csoportmásodik mérkőzésének győztesével még kivívhatja a döntőbe, így az A divízióba kerülést.

Vaspöri Tamás helyzetjelentése:

“A horvátok ellen játszottunk, a meccset minden megerőltetés nélkül húztuk be. A csapat egy nagyon felemelő gesztust gyakorolt irányomba azzal, hogy a mérkőzés második felében becseréltek (vis maior esetére cserének is be vagyok nevezve). Ezzel egy nagy álmom teljesült, hiszen magamra ölthettem a magyar válogatott mezt. Még egyszer szeretném ezt nyilvánosan is megköszönni. Köszönöm!


Jöhet a sok mindent eldöntő németek elleni meccs

Úgy érezzük a csapaton belül, hogy fokozatosan áll össze minden, meccsről meccsre jobban és jobban játszunk. És ez nagyon jó, hiszen az egyik legfontosabb meccsünk következik holnap a németek ellen. Ők egyébként valószínűleg egy könnyű meccsre készülnek ellenünk, legalábbis ezt gondolhatják, de garantálom, hogy csalódni fognak.

A fiúk ma masszíroztattak egyet, meccseket is néztünk délután. Az is kiderült, hogy a G pályán fogunk játszani, méghozzá a piros kövekkel, amikkel már játszottunk egyszer, és viszonylag sok információval rendelkezünk a tulajdonságaikról. Aki csak tud, szurkoljon nekünk délután 2-től, nagyon jól esik a csaoatnak az a sok figyelem és jókívánság, amiket kapunk otthonról, többször is teljesen ismeretlen emberektől. Hajrá”.

A női csapatunk 5 győzelemmel és 4 vereséggel zárta a csoportköröket, az utolsó három mérkőzését az angolok, a fehéroroszok és a törökök ellen megnyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik