Sport

Hajnalig pókerezett az újdonsült sakkvilágbajnok

magnus carlsen (magnus carlsen)
magnus carlsen (magnus carlsen)

Egy reggelig tartó pókerpartival ünnepelte meg sakkvilágbajnoki címét a 22 éves Magnus Carlsen.

Nem más módját választotta a norvég Magnus Carlsen újdonsült sakkvilágbajnoki címének megünneplésére, mint egy kiadós pókerpartival a haverokkal – írja a Poker.hu.

Mindössze négy napja szerezte meg a 22 éves Magnus Carlsen a sakk legrangosabb címét, a világbajnoki elismerést, amihez nem mást, mint a 2007 óta egyeduralkodó, indiai Viswanathan Anandot győzte le.

A norvég Carlsen mondhatni az esélyesekhez méltó módon menetelt át jóval idősebb ellenfelén, és már most azt vizionálják az elemzők, hogy nem lesz párja évtizedekig.

„Ő az új király!” – mondta róla a sakklegenda, Garry Kaszparov, aki a sakkban használt élő-pontszámban tartotta a rekordot, amíg tavaly januárban meg nem döntötte azt Carlsen.

A győzelmével egymillió dollárt kaszáló norvég fiatal természetesen megünnepelte világbajnoki címét, amihez egy reggel hatig tartó pókerpartit választott, amit a barátaival vívott.

Nem tudni, hogy pontosan milyen tétben folyt a zsugázás, de az biztos, hogy a felszabadult Carlsen hajnalban még a szálloda medencéjébe is beugrott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik