Sport

Erőss Zsolt özvegye visszatér a hegyekbe

Erőssné Sterczer Hilda (erőssné, erőss zsolt, Sterczer Hilda)
Erőssné Sterczer Hilda (erőssné, erőss zsolt, Sterczer Hilda)

Sterczer Hilda az Alpokba készül. Erőss Zsolt özvegye férje halála után sem hagy fel a hegymászással.

A Blikk cikke szerint a két ünnep között Sterczer Hilda két társával az Alpokba megy, ahol minden bizonnyal négyezres csúcsokat vesznek majd célba. Erőss Zsolt özvegye a bulvárlapnak elmondta, szeretne a gyerekeinek jó példát mutatni, mivel az ő értékrendjében nem az élvezetek hajszolása a legfontosabb, hanem a természet szeretete és a mászás – illetve minden, ami ehhez tartozik.

„A kicsúszás és a lavinák okozhatnak gondot, de könnyebb visszafordulni, mint egy nyolcezresen, és a mentés is sokkal hatékonyabban működik”idézi a Blikk a 33 esztendős hölgyet, aki Erőss Zsolttal már járt az Alpokban.

Amíg a mászás tart, addig a két gyerekre, a 4 éves Gerdára és 2 esztendős Csomára a nagyszülők vigyáznak. Gerda egyébként azt mondta az anyukájának, hogy a Himalájára nem engedi el.

Amint arról írtunk, Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter májusban a 8586 méter magas Kancsendzöngát hódították meg, de ereszkedés közben mindketten életüket vesztették.

De milyen egy 4000-es csúcs?

Nekünk, Éjjel-Nappal Budapest-néző, X-Faktoron élő, ereinkben transzzsírsavakkal karácsonyi ajándékokat kergető egyszeri polgároknak a 4000 méter épp a felének tűnik a 8000-nek, de odafent 4 km-en kb. ugyanúgy beleremegne a bélcsatornánk a látottakba (egyfelől a szépség, másfelől a félelem okán), mintha nyolcezren lennénk, ahogy ezt a lenti videó is tanusítja (nem a bélremegést…) Ön mit üzen Hilda asszonynak? Mi a magunk részéről ennyit: Csak óvatosan!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik