Sport

Crosby villanása csak egy pontot ért

sidney crosby (sidney crosby, )
sidney crosby (sidney crosby, )

A Pittsburgh Penguins jégkorongcsapatának sztárja az utolsó utáni pillanatban egyenlített Bostonban, de csapat hosszabbításban kikapott az NHL-ben.

Meccsdömping volt a tengerentúlon magyar idő szerint kedd hajnalban, a játéknap két legjobban várt mérkőzésre ráadásul izgalmas is volt, Bostonban és Vancouverben is csak hosszabbításban dőlt el a találkozó.

Keleten a Bruins a rivális Pittsburgh Penguinst fogadta, a rendes játékidő pedig úgy ért véget 3-3-al, hogy Sidney Corsby 3 tizedmásodperccel (!) a dudaszó előtt talált be a hálóba. Ez azonban végül csak az egy pont megszerzésére volt elegendő, Krug ugyanis a ráadás első percében eldöntötte a találkozót.

A Boston több mint négy év elteltével győzte le saját közönsége előtt a Pittsburgh együttesét az alapszakaszban, legutóbb ez 2009. november 10-én sikerült neki. Az előző szezon rájátszásában ugyanakkor kétszer is nyert saját csarnokában, és “kisöpörte” a Pingvineket.

Nyugaton is rangadóztak egy jót, ugyanis Los Angeles Kings Vancouverbe látogatott. A vendégek szereztek vezetést, ám a Canucks fordítani tudott, de a rendes játékidő hajrájában egyenlített a Kings, jöhetett az öt perc ráadás. Ezen a találkozón is a hosszabbítás első perce döntött, Anze Kopitar nevéhez fűződik a győztes találat.

A címvédő Chicago Blackhawks gálaelőadást rendezett Edmontonban, a kétgólos Andrew Shaw vezette vendégek 5-1-re diadalmaskodtak. A liga legjobb formában lévő csapata a St. Louis Blues, amely zsinórban a negyedik sikerét aratta, ezúttal a Minnesota Wild ellenében.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4-3 – hosszabításban
New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1-3
Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0-6
Florida Panthers – Philadelphia Flyers 3-1
Tampa Bay Lightning – New York Rangers 5-0
Nashville Predators – Phoenix Coyotes 4-2
St. Louis Blues – Minnesota Wild 3-0
Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 1-5
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2-3 – hosszabbításban

Videó – Így győzte le a Boston a Penguinst:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik