Sport

Top 5: öngyilkos ugrás a stadionban, 11 piros Békésben

oakland raiders (oakland raiders)
oakland raiders (oakland raiders)

Ezen a hétvégén is történtek furcsa, látványos és vicces események a sport világában. Íme a top5.

Visszapillantónkat kezdjük egy magyar sztorival, ami nem is lehetne ennél tipikusabb. A helyszín a Békés megyei Kaszaper község, ahol a helyi futballcsapat látta vendégül az – figyelem, nem elírás – Atletico Békéscsabát.

Jobbnak láttuk, ha az érintettek mesélik el, hogyan is sikerült 11 játékost kiállítania a játékvezetőnek, így lássuk, mit ír a békécsabaiak Facebook-oldala a mérkőzésről.


Fotó: Fotolia

“A 65. percben, a jegyszedők a szemközti lelátón körbejártak a kasszával és a csapatunk éppen nem játszó játékosaitól követelték a belépőt, akik közölték, hogy a busszal érkeztek, játékosok. Öt játékosunk, intézőnk és sofőrünk tartózkodott az ominózus helyen. Pillanatok alatt megérkeztek a rendezők(?), akik el kezdték kifelé lökdösni a vendég csapat játékosait és két segítőjét. Dulakodás kezdődött, melyben csapatunk intéző nőjét a rendezők ellökték, majd a csapatot szállító sofőrt lelökték a 2 méter magas lelátóról. Ekkor elszabadultak az indulatok, edzőnk és a két csapat játékosai a pályán kívülre szaladtak, volt, aki próbálta szétválasztani a feleket és volt, aki a nagy perpatvarban erősebb eszközöket is bevetett. A rendezők közül többen levették a mellényt és a mellényesek is, ahelyett, hogy szétválasztották volna a két felet (ami a dolguk lenne), beálltak a csetepatéba. Mivel a két csapat játékosai közül 6-6 elhagyta a pályát, a játékvezető lefújta a mérkőzést.”

Tegyük hozzá, mindez akkor történt, amikor 3-0-ra vezetett a hat román légióssal pályára lépő Atletico Békéscsaba.

Hasonlóan vicces téma, ám ezúttal Angliából. Az Arsenal 2-0-ra verte a Southampton gárdáját, és a meccs óta mindenki a vendégek hálóőrén, Artur Borucon röhög, hiszen úgy gondolta, jó ötlet saját tizenhatosán belül a kiváló támadóval, Olivier Girouddal cicázni.

Azonban a válogatott csatár nem adta magát könnyen, elvette a játékszert Boructól és a kapuba passzolt. A szurkolók azóta is találgatják, mi volt a kapus elképzelése.

Váltsunk sportágat, nézzünk egy kis jégkorongot. Vasárnap a Sapa Fehérvár 3-1-re legyőzte a Graz 99ers csapatát, így a fehérváriak zsinórban öt zakó után tudtak ismét nyerni.

A meccs végén elszabadultak az indulatok, egymásnak estek a hokisok, mely során Orbán Attila szépen ellátta Alexandre Picard baját. Pofonzuhatag volt a javából, de ez is a jégkoronghoz tartozik.

Egy újabb kanyarral visszatérünk a magyar tuballhoz. A német másodosztályú Greuther Fürthben légióskodó Stieber Zoltán a közösségi oldalán osztott meg egy 2011-es fotót, melyen első válogatott meze látható. Üröm az örömben, hogy a finnek elleni meccsre rossz dresszt kapott a középpályás, ugyanis elírták a nevét: Stieber helyett Steiber szerepelt rajta.

Fotó: Facebook

Végezetül egy szomorú téma, mely a tengerentúlról érkezett. Az amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi Oakland-Tennessee találkozóján egy hazai szurkoló úgy döntött, véget vet életének, és a stadion felső karéjáról a mélybe vetette magát.

Szerencsére nem zártul tragédiával az eset, mivel egy 61 éves veterán tengerészgyalogos is a helyszínen volt, és elkapta a nőt, de mindketten megsérültek. A szektor, ahonnan ugrott, le volt zárva, így a rendezők nem tudják, hogy jutott be oda a nő, aki 13 méter zuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik