Sport

Az év egyik legnagyobb védése Amerikában

Cam Ward, a Carolina Hurricanes jégkorongcsapatának kapusa több nagy bravúrral segítette győzelemhez csapatát. A detroiti Henrik Zetterberg megszerezte 700. pontját a tengerentúlon.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban mindössze két mérkőzést rendeztek az NHL-ben, azonban így is voltak történések. Például a Detroit Red Wings 3-1-re legyőzte a Buffalo Sabrest, utóbbi együttes pedig zsinórban negyedszer zakózott. Ám nem ezért marad emlékezetes az összecsapás, sokkal inkább azért, mert Henrik Zetterberg, a vendégek svéd klasszisa a harmadik harmadban gólpasszt jegyzett Johan Franzen győztes találatánál, ezzel pedig megszerezte 700. pontját a tengerentúli profiligában.

A másik összecsapáson a Carolina Hurricanes hazai környezetben diadalmaskodott 4-1-re az Ottawa Senators ellen. A találkozó két hőse az egy góllal és két assziszttal záró Eric Staal, valamint a 35 védést bemutató Cam Ward voltak. Utóbbi az első harmadban ráadásul bemutatott egy akkora bravúrt, amely akár az év legnagyobb védése címre is eséllyel pályázik.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Buffalo Sabres-Detroit Red Wings 1-3
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 4-1

Videó – Cam Ward hatalmas bravúrja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik