Sport

Furcsa ítélettel lett világbajnok a 36 éves bokszoló

bokszkesztyu(960x640)(3).jpg (bokszkesztyű, ökölvívás, )
bokszkesztyu(960x640)(3).jpg (bokszkesztyű, ökölvívás, )

Carl Froch megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoki címeit, miután Manchesterben technikai kiütéssel legyőzte honfitársát, George Groves-t.

A 36 éves címvédőt a meccs elején alaposan meglepte a szakértők által előzetesen esélytelennek tartott riválisa, s egy erős jobb egyenes után a földön találta magát. A számolás után fel tudott állni Froch, ezt követően pedig élvezetes, változatos mérkőzést vívott 25 éves riválisával.


Végül Froch kezét emelték a magasba
Fotó: AFP

A találkozó a kilencedik menetben dőlt el, miután Froch a kötélnél megsorozta riválisát, a mérkőzésvezető pedig a nézők számára érthetetlen módon közbeugrott, s technikai KO-val véget vetett az összecsapásnak.

Froch ezzel 34. profi meccsén 32. sikerét aratta, míg Groves 19 győzelem után első vereségét szenvedte el a profik között.

Szombaton éjszaka a németországi Bambergben a kubai születésű, német színekben versenyző Yoan Pablo Hernandez 14 hónap kihagyás után tért vissza a ringbe, s a tizedik menetben kiütötte az orosz Alekszandr Alekszejevet (24 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Ezzel a 29 éves Hernandez (28 győzelem, 1 vereség) megvédte az IBF-nél birtokolt cirkálósúlyú vb-övét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik