Sport

Épphogy nyert a Veszprém

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

A sérült Nagy László nélkül felálló MKB-MVM Veszprém egy kihagyott időntúli büntetőnek köszönhetően 27-26-ra nyert a vendég szlovén Celje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és hat forduló után továbbra is pontveszteség nélkül vezeti csoportját.

A két együttes egy hete Celjében találkozott, akkor a magyar bajnok 31-26-ra diadalmaskodott. A világ egyik legjobb átlövője, Nagy László azon a mérkőzésen szenvedett kisebb térdsérülést, és most nem lépett pályára.

Remekül kezdett a hazai csapat, és kitűnő védekezéssel a 18. percben már 9-3-ra vezettek. Az időkérés segített a Celjén, és megkezdte a felzárkózást, erre pedig , 12-9-nél a Veszprém próbálta rendezni sorait.

A második félidőben a szlovének sokkal jobban összpontosítottak, mint korábban, és előbb egyenlítettek, majd az 51. percben 23-22-re átvették a vezetést. Visszajött a hazaiak kezdősora, és emberelőnyben fordult a kocka (25-24). Másfél perccel a vége előtt büntetőt rontott a Veszprém, majd egyenlített a Celje, ráadásul a záró támadást is vezethette. A végén hétméterest kapott a szlovén gárda, azonban ez kimaradt, így továbbra is hibátlan a magyar bajnok.

Amennyiben pontot rabolt volna a Celje, úgy a Veszprémnek a csoportelsőségért a német Rhein-Neckar Löwen otthonában kellett volna harcba szállnia.

A Veszprém jövő szombaton a pont nélkül álló Szentpétervárt fogadja.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, A csoport, 6. forduló

MKB-MVM Veszprém – Celje (szlovén) 27-26 (13-10)

Férfi kézilabda NB1:

PLER Budapest – SZESE Győr 28-24 (16-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik