Sport

Több érmet Oroszországban hagytunk

ökölvívás (ökölvívás, )
ökölvívás (ökölvívás, )

Idén az oroszországi Anapa adott otthont a Férfi Junior Ökölvívó Európa-bajnokságnak, melyen a magyar csapat szép sikereket ért el, és Kontrecz Márk révén érmet is szereztek legjobbjaink.

A 15-16 éves versenyzőkből álló magyar válogatott minden súlycsoportban képviselte magát az oroszországi seregszemlén, azaz nem kevesebb, mint 13 igen tehetséges ökölvívó utazott a kontinensviadalra.

Volt mit bizonyítania legjobbjainknak, hisz a pár hónappal ezelőtti világbajnokságon mindössze egy ötödik helyezés jött össze, melyet az 52 kg-ban versenyző Szaka István szállított, ezárt nem véletlen mondta akkoriban Farkas József, a válogatott vezetőedzője, hogy „ez a csapat többre hivatott”.

Anapában szépen odatették magukat a srácok, ugyanis Kontrecz Márk (63 kg) révén nem csak az éremszerzés jött össze, de Tar Sándor (48 kg), Császár Máté (50 kg), Szaka István (52 kg), Erdélyi Roland (80 kg) és Oláh Gergő (+80 kg) is pontszerző, ötödik helyen végzett. Ezekkel az eredményekkel a magyar válogatott 13. lett az éremtáblázaton, valamint 12. a hivatalos pontversenyben.

Jól szerepelt a magyar csapat
Fotó: Facebook

„Elégedett vagyok, miért ne lennék elégedett?”– nyilatkozta Dr. Kovács László szövetségi kapitány, amikor értékelte az eseményt. „Egy éremmel, és öt pontszerző helyen zártunk, ami szép siker. Persze lehetett volna jobban is szerepelni, hiszen a csapatban még benne volt még legalább 3-4 érem, sőt, ha úgy sikerült volna a történet, akkor pont a bronzérmes Kontrecz Márk, aki egy nagyon jó meccset bokszolt az elődöntőben, tudta volna hozni akár még a döntőt is. De még véletlen sem mondom, hogy az elődöntőben jobb volt ír ellenfelénél, de nagyon szoros küzdelem volt, amit most a másik oldal kapott meg.”

A magyar csapat legjobbja, a kiskunfélegyházi Kontrecz Márk (63 kg), egészen az elődöntőig menetelt, ahol nagy csatában, mindhárom bírónál egy ponttal maradt alul végül a döntőt is megnyerő ír ellenfelével szemben.

„Nem voltak konkrét terveim a viadal előtt, csak mindig a következő mérkőzést szerettem volna megnyerni” – fogalmazott Kontrecz Márk. „Sajnos az elődöntőben nem bírtam az ír John Joyce-szal, de úgy érzem, nem vallottam szégyent ellene sem, és már tudok örülni a bronzéremnek is. Úgy érzem, szépen csillog ez a medál, de ha valaki az elutazás előtt azt mondja, hogy enyém a bronz, és ki se kell utaznom, akkor is ott lettem volna, hogy mindent megtegyek az Európa-bajnokság megnyeréséért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik