Sport

Magyar vízilabdázók is pályáznak az év legjobbja címre

Varga-Denes(960x640).jpg (varga dénes, )
Varga-Denes(960x640).jpg (varga dénes, )

A hagyományok szerint az európai szövetség (LEN) is kiírta az esztendő legjobbjait megválasztó szavazását. Akárcsak a FINA voksolásán, itt is három pólósért izgulhatunk: Varga Dénes és Nagy Viktor mellett Szücs Gabi szerepel a legjobbak listáján.

A LEN Award valamivel jobban bejáratott díj, mint a FINA Best Athletes voksolás, hiszen az első évtől (2008) kezdve egy szép szobrot kapnak az egyes sportágak legjobbjai: egyet őriz például Biros Péter, aki a pekingi játékok évében kapta meg az elismerést – adta hírül a waterpolo.hu.

Különbség még, hogy itt az európai klubkupákban elért eredmények is nagyobb súllyal esnek latba, ennek is köszönhető, hogy a FINA szavazólapjával ellentétben – amelyiken Bujka Barbara szerepelt – a LEN Awards-nál Szücs Gabriella került fel a vb-bronzérmes csapatból, miután ő a BL-győztes Sabadell tagja.

Varga Dénes is esélyes
Fotó: MTI

A férfiaknál nincs változás: alighanem itt is Varga Dénes és Nagy Viktor között dől el a szobor sorsa.

A LEN Award eredményei egyébként már december első hetében ismertté válnak, mivel az úszók díjátadását a december 12-15. között esedékes herningi rövidpályás Európa-bajnokságon ejtik meg a tévé nyilvánossága előtt, ezért a többi diszciplina győzteseinek neve is ismertté válik (a FINA januárban hozza nyilvánosságra az év legjobbjait).

A voksolásban a LEN-család tagjai vesznek részt: szavaznak a szövetségek, a különféle bizottságok tagjai, versenybírók, játékvezetők, szakújságírók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik