Sport

Már lehet venni jegyeket a vízilabda-Eb-re

vizilabda-valogatott(960x640)(2).jpg (vízilabda válogatott, )
vizilabda-valogatott(960x640)(2).jpg (vízilabda válogatott, )

Ünnepélyes keretek között jelentette be a Magyar Vízilabda Szövetség, hogy csütörtök délutántól elindul a jövő nyári budapesti Eb jegyértékesítése.

Nem voltak kevesen az egyik belvárosi szálloda egyik nagytermében, nagy médiaérdeklődés mellett zajlott a július 14. és július 27. között zajló Európa-bajnokság első hivatalos sajtótájékoztatója.

Ott volt az eseményen Paulo Frischknecht, a LEN igazgatója, Marco Birri, a szervezet egyik sportigazgatója, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Simicskó István államtitkár, Gyárfás Tamás, a LEN kincstárnoka, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese, Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke és persze Benedek Tibor a férfi- és Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya is. A különös vendég Kovács Ákos zenész volt, ő kapta az első, 0001-es számú jegyet az Európa-bajnokságra.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt mondta, a kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, ezt jelzik az elmúlt időszak intézkedése. Ezeknek is köszönhető, hogy amíg 2009-ben 234 ezren sportoltak a gyerekek közül, addigra ma ez a szám 330 995 főt jelent. A vízilabdát is majdnem két és fél ezerrel többen űzik ma.


Ákos kapta az első jegyet Kásás Tamástól és Drávicz Ritától
Fotó: waterpolo.hu

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke most az európai szervezet, a LEN kincstárnokaként szólalt fel, és elmondta, nem volt nehéz elnyernie az Eb-t Budapestnek Isztambullal szemben, annak ellenére, hogy ez lesz a negyedik Eb a magyar fővárosban, míg a törököknél még egyet sem rendeztek. Az ok nem más, mint a magyarok hatalmas tekintélye a sportágban, valamint az, hogy nálunk biztosan lesznek nézők a lelátón.

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség minden vízilabdázónak, játékosnak, edzőknek, szervezőknek és persze a nézőknek sikeres Európa-bajnokságot kívánt.

Beck György, a szövetség társelnöke jelentette be, hogy csütörtökön 14 órától már lehet jegyet vásárolni a tornára, a vásárlási felületet a waterpolo.hu oldalról lehet elérni (vagy a jegyed.hu oldalról, közvetlenül).

Az Eb-t július 14. és 27. között rendezik a Hajós Alfréd Uszodában, a Margitszigeten, a torna két kampányarca Drávucz Rita és Kásás Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik