Sport

BL-döntő: sportdiplomáciai sikert értünk el

győri audi eto kc (győri audi eto kc)
győri audi eto kc (győri audi eto kc)

Jövőre először zárul négyes döntővel a női kézilabda Bajnokok Ligája, és az eseménynek a budapesti Papp László Sportaréna adhat otthont. Íme, a nyilatkozatok.

A szervezet honlapján megjelent közlemény szerint a Final Four kétnapos lesz, a további részletekről, így a jegyárakról is december elején, sajtótájékoztatón számolnak majd be.

“Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb sportdiplomáciai sikert elérve a Magyar Kézilabda Szövetség és a Hungarofest közös pályázata lett a győztes” – idézte a hazai szövetség közleménye Vetési Iván elnököt, aki szerint a BL négyes döntője igazi kézilabdás csemege lesz, és bízik abban, hogy a végén a magyarok nemcsak a remek rendezésnek, hanem az eredménynek is örülhetnek.


Tavaly a győriek nyerték meg a sorozatot
Fotó: AFP

A sorozat címvédője a magyar bajnok Győri Audi ETO KC, amely a nyolcas középdöntőben a norvég Larvikkal, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, valamint a szlovén Krim Ljubljanával találkozik majd. A másik négyesben a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC csatázik. A két középdöntős csoportból az első két-két csapat jut a négyes fináléba.

“Természetesen mi is nagyon örülünk az EHF döntésének, amely a csapat számára plusz motivációt jelent a középdöntőben – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, az MKSZ elnökségi tagja, a Győri Audi ETO elnöke. “Fantasztikus volna, ha magyar csapatként Budapesten léphetnénk pályára a BL végküzdelmeiben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik