Sport

Nem bírta a végét az Olaj

Lóránt Péter (lóránt péter, )
Lóránt Péter (lóránt péter, )

A Szolnok kosárlabdacsapata három negyed után 11 ponttal vezetett Minszkben, mégis elveszítette veretlenségét az Eurochallenge-ben.

Harmadik csoportmérkőzésére készült a Szolnoki Olaj az Eurochallenge-ben, a magyar együttes pedig egyedüliként mondhatta el magáról a H jelű négyesben, hogy még nem talált legyőzőre. Rgészen szerda kora estig, ugyanis a fehérorosz Tsmoki Minszk hazai környezetben nyerni tudott. Na de nézzük, hogy is történt mindez.

Óriási küzdelmet hozott az összecsapás, tíz perc után még a Szolnok vezetett kettővel, de a félidőben már 42-40 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben szinten minden összejött az Olajnak, ennek köszönhetően az utolsó tíz percet 11 pontos fórból várhatta a magyar csapat, nagyon úgy tűnt, megőrizheti a Tisza-parti legénység a hibátlan mérleget.


Lóránt Péter (jobbra) 13 dobásából 9 is pontos volt
Fotó: MTI

Aztán jött a negyedik negyed, a Minszk szépen dolgozta le a hátrányát, 2:14-gyel a vége előtt Harper triplájával pedig már egál volt az állás (66-66). Még másfél perccel a végső dudaszó előtt is egyenlő volt az eredmény, ám a fehéroroszok jól hajráztak és végül 76-68-ra nyertek.

Lóránt Péter a mezőny legjobbja lett a maga 21 pontjával és 12 lepattanójával, ám ez sajnos ezen a játéknapon nem ért győzelmet.

Eredmény – Eurochallenge, H csoport, 3. forduló

Minszk (fehérorosz) – Szolnoki Olaj 76-68 (22-24, 20-16, 6-19, 28-9)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 21, Vojvoda 14

Ajánlott videó

Olvasói sztorik