Sport

Tanács Vitalij Klicskónak: Most vonulj vissza

Ökölvívó-pályafutása befejezését javasolja Vitalij Klicskónak felesége, Natalija.

Vitalij Klicsko felesége, Natalija a Hamburger Morgenpostnak nyilatkozott kedden, amiben főleg magáról beszélt, azonban az újságíró utolsó kérdése férje karrierjére vonatkozott. A válasz igen őszinte volt:

“Vitalij mindent elért sportolói karrierje során, egészen fent van. Emiatt szerintem jó lenne, ha most befejezné” – mondta Natalija Klicsko.

A 42 éves Vitalij Klicsko a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, legutóbbi meccsét tavaly szeptemberben vívta a német-libanoni Manuel Charr ellen, akit a negyedik menetben kiütött. A jövő év elején várhatóan ismét meg kell védenie címét, riválisa a ranglista-vezető kanadai Bermane Stiverne lesz.

Nem csak ez az összecsapás várhat Vitalij Klicskóra, ugyanis a minap Tyson Fury ajánlotta fel, hogy leverné, de nemrég Lennox Lewis is megszellőztette, hogy amennyiben busásan megfizetnék, úgy valamelyik Klicsko-fivér ellen ringbe szállna.


Vitalij Klicsko és az öccse évek óta dominálják a nehézsúlyt
Fotó: MTI/EPA

A fiatalabbik Klicsko, Vlagyimir a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét birtokolja nehézsúlyban.

A minap egyébként egy másik nehézsúlyú ökölvívónak, David Haye-nek tanácsolták azt, hogy akassza szögre a kesztyűt. Neki az orvosai mondták, miután meg kellett műteni a vállát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik