Sport

Már pályán kígyózik a Fekete Mamba

Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának klasszisa súlyos sérülése után már újra teljesértékű edzésmunkát végezhet.

Kobe Bryant napjaink kosárlabdasportjának emblematikus alakja. Ugyan megosztja a közvéleményt, de abban mindenki egyetért, hogy az utóbbi évek egyik meghatározó személyisége a parketten: ötször lett bajnok, kétszer a nagydöntő, egyszer pedig az alapszakasz legértékesebb játékosa, kétszer reguláris szakasz legponterősebb játékosa – és még napestig sorolhatnánk az ilyen-olyan címeit, rekordjait.

Épp a fentebb vázoltak miatt ijedtek meg sokan hét hónappal ezelőtt, amikor egy Golden State Warriors elleni alapszakasz-mérkőzésen elszakadt az Achilles-ina. Ez az ő korában (augusztusban töltötte be a 35-öt – a szerk.) akár egy karrier végét is jelenthetné, ám nem a Fekete Mambának becézett Bryantét, aki szombaton már együtt edzett a csapattársakkal, a napokban pedig megkapta az engedélyt az orvosaitól, hogy teljes intenzitású munkát végezhessen – ami az ő esetében átlagon felüli. Mindez azt jelenti, hogy csak hetek kérdése, hogy újra játsszon, ráadásul azt mondta, ha rájátszásmeccsen kéne pályára lépnie, márt most vállalná.


Kobe Bryant az előző szezonban bő 27 pontot átlagolt közel 47 százalékos dobóteljesítménnyel
Fotó: AFP

„Jól festett. Nagyon keményen nyomta a gyakorlatokat, nem gondoltam volna, hogy ennyire odateszi majd magát, de rám cáfolt. Tudom, hogy még nem százszázalékos, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan már a pályán látjuk” – mondta róla a csapattárs, Jordan Hill.

A Los Angeles Lakers ebben az idényben tizenkét mérkőzést játszott le Kobe nélkül, ezekből ötöt is megnyert, ami a keretet elnézve várakozáson felüli produkciónak mondható. És Bryant ugye még egy percet sem játszott.

Videó – Kobe Bryant nagy dobásai 2013-ból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik