Sport

Két magyar arany az utánpótlás cselgáncs Eb-n

cselgáncs (cselgáncs, judo, )
cselgáncs (cselgáncs, judo, )

Tóth Krisztián és Hagyó Gábor is az első helyen végzett a bulgáriai Szamokovban rendezett U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

Hagyó Gábor – aki ebben az évben két felnőtt Európa-kupa érmet, egy aranyat és egy bronzot is begyűjtött – a bulgáriai kontinensbajnokságon mind az öt mérkőzését ipponnal nyerte.

A Honvéd-Kipex 66 kilogrammos reménysége, a korosztály tizennyolcadik magyar Európa-bajnoka, Toncs Péter tanítványa horvát, szerb, ukrán és koszovói judós legyőzésével jutott be a fináléba, ahol már az első percben látványos ipponnal múlta felül az olasz Brunót – írja a judoinfo.hu.

Tóth Krisztián (balról a második) a mieink második Európa-bajnoki címét szerezte Bulgáriában
Fotó: judoinfo.hu

Tóth Krisztián, a KSI SE 90 kilogrammos csillaga az első fordulóban a görög Karaklovot ipponnal verte, majd szoros meccsen intéssel nyert a szlovén Kukovica ellen. A folytatásban Tóth Krisztiánnak egy meccse sem alakult ilyen szorosan, előbb a francia Iddirt, az elődöntőben a lengyel Zarzecznyt, majd a fináléban a szerb Kukoljt is ipponnal győzte le (a szerb jukóval vezetett, húsz másodperccel a vége előtt azonban a magyar fió ipponnal fordított!), így Pánczél Gábor tanítványa 2011 után másodszor is Európa-bajnok lett ebben a korcsoportban!

A magyar válogatott két aranyérmet, egy bronzérmet (a 70 kilogrammos Szabó Franciska révén), továbbá egy ötödik (Maros Barbara, 52) és két hetedik helyezést (Kiss Norbert, 73 és Fogasy Gergő, 90) szerzett. Az éremtáblázaton Magyarország (2 arany, 1 bronz) az orosz válogatott (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz) mögött a második helyet szerezte meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik