Sport

A pályán hunyt el a 20 éves focista

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Carlos Alexandre Caseiro Marques, ismertebb nevén Alex Marques, a portugál harmadosztályú Tourizense játékosa szívrohamban vesztette életét vasárnap.

A 20 esztendős támadó csapata Carapinheirense elleni bajnokijának hetedik percében esett össze. A klub vezetője szerint a mentők késve érkeztek csak a helyszínre, miután az egyik autójuk balesetet szenvedett, a másik pedig eltévedt.

Isten nyugosztalja!
Fotó: Twitter

A csatár korábban nem panaszkodott fájdalmakra, semmilyen előzménye nem volt a tragédiának. Az esetet követően sokan az alaposabb sportorvosi vizsgálatok bevezetését tartanák helyesnek Portugáliában.

Marques anno szerepelt a portugál U15-ös válogatottban is, nagy reménységnek tartották.

Halál a semmiből

Tán a legmegdöbbentőbb halálozás, amikor fiatal, edzett sportemberek esnek össze a pályán. A volt győri Fehér Miklós portói haldoklásáról készült kép valószínűleg mindenkinek örökre beivódott az agyába, aki látta. Az történelem első ilyen halálesetének dokumentálása i.e. 490-ben történt. egy fiatal katona 42 km-et futott le Marathonból Athénba, majd a “Győztünk!” bejelentés után holtan esett össze. A főleg férfiakat érintő tragikus elhalálozás minden 200 000. sportolót fenyegeti – legfőbb oka pedig a született szív- és/vagy érrendszeri elváltozások, rendellenességek, amelyeket csak alaposabb sportorvosi vizsgálatokkal, szűréssel lehet kiszűrni. De sajnos erről már csak akkor születik döntés, amikor megtörtént a tragédia – ifj. Ocskay Gábor, Kolonics György vagy mások szomorú példája is ezt bizonyítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik