Sport

A FIFA szerint a magyaroké a legmegrázóbb vereség

Előkelő helyen szerepel Puskás Ferenc és a magyar futball a FIFA listán. Persze nem mindegyik „elismerésnek” örülünk.

Új hetilapot alapított a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség The FIFA Weekly néven. Két olyan összeállítás is megjelent a már napvilágot látott számaiban, amelyben a magyar labdarúgás történetét idézi. Puskás Ferenc a két legjobb csapatban egyaránt főszereplő volt – adta hírül az mlsz.hu.

Az egyik számban, a Heti top 11-nek nevezett rovatban, minden idők legjobb 11 csapatát gyűjtötték össze. A lista első helyezettje a Real Madrid sorozatban öt Bajnokcsapatok Európa Kupája elsőséget szerző generációja, a Fehér Balett. A bemutatóban csupán két focistát említenek meg név szerint: Alfredo Di Stéfanót és Puskás Ferencet. A dobogó második fokára pedig az Aranycsapatot helyezték. Mint írják: a Magyarország Aranycsapata, amely az ötvenes években 31 találkozón veretlen maradt, s az első csapat volt a kontinensről, amely nyerni tudott Angliában, 1953 novemberében.”

Fotó: AFP

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelenő cikk arra is kitér, hogy a szerzők összeállították a legmegrázóbb futballvereségek, események listáját is. Az első helyre a magyar válogatott veresége került az 1954-es világbajnoki döntőben. Ami a mi szempontunkból negatív a másik oldalról másképp fest: a 3:2-es német győzelmet berni csodának aposztrofálják.

Ha kíváncsi a toplisták többi helyezettjére is, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik