Sport

Ferencváros: csak a pontszerzés elfogadható

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

Az FTC-Rail Cargo Hungaria abban az esetben jut a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjébe, ha vasárnap pontot szerez a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában.

Máskülönben csak csoportharmadik lesz a zöld-fehér alakulat, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe. Az FTC október 13-án 27-25-re győzte le Dabason a jelenleg azonos pontszámmal álló riválist, így döntetlennél az egymás elleni eredmény nekik kedvezne.

Amint Elek Gábor vezetőedző kiemelte: a Podgorica rendelkezik a világ egyik legkeményebb védelmével, és csak szinte hibátlan játékkal lehet kiharcolni a továbbjutást.

Az FTC 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert, ezzel kapcsolatban a tréner megjegyezte: a mostani szezonban nem szeretnének ebben a kupában vitézkedni, hiszen a BL-ben akarnak a négy közé kerülni.

Kell a pont
Fotó: MTI

A fradi.hu-nak a korábbi kiválóság, Pádár Ildikó nyilatkozott annak apropóján, hogy 2002-ben ő is részese volt a két csapat legendás meccseinek. Akkor a BL-elődöntő odavágóján, Budapesten 32-32-vel végződött az összecsapás, majd a második találkozón hihetetlen izgalmak után 32-31-re nyert a Fradi.

“A játékvezető jó párszor lefújhatta volna a mérkőzést a lelátókon történtek miatt. Az akkori podgoricai csapatkapitány többször mikrofont ragadott, hogy megnyugtassa a nézőket. Már meccs közben is repültek be különböző tárgyak a pályára. A lefújás után a pálya közepén ugráltunk a győzelmünket ünnepelve, majd egyszer csak azt vettük észre, hogy menekülnünk kell, mert záporoztak felénk a flakonok és pénzdarabok” – mondta Pádár.


Fotó: MTI

A vasárnapi sorsdöntő meccsről pedig így vélekedett: “A Buducnost együttesén szerintem most nagyobb a teher, mivel nekik hazai pályán kell kivívni a továbbjutást. Nekünk pedig meg kell mutatnunk, hogy nem hiába nyertünk sorozatban két KEK-et, vagy játszottunk tavaly a BL-ben rengeteg emlékezetes mérkőzést. Ezek is azt mutatják, hogy ott a csapat helye idén is a BL-középdöntőben. Ehhez a lányoknak hinniük kell magukban, az edzőjükben és egymásban. Az első perctől kezdve bízni kell a továbbjutás lehetőségében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik